Zonnepanelen Zaltbommel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Zaltbommel? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en een goede investering. Middels een zonnepanelen-installatie wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door o.a. de dalende prijzen van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en salderingsregeling (teruglevering) besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Gebruikmakend van onze tool check jij toepasbare aanbevelingen over zonnepanelen kopen in Zaltbommel!

zonnepanelen installateur 5301
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5301
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zaltbommel juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel subsidieregelingen en speciale groene leningen. Middels de energie info op www.zaltbommel.nl bekijk jij wat de regels zijn in de gemeente Zaltbommel. Kan je het niet vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Ook noemen we de handige salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Zaltbommel zijn er een aantal opties.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Via de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Zaltbommel
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Zaltbommel kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een speciale lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5500), dan profiteer je al van een korting van €1155. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. In ruil krijg je de gehanteerde stroomprijs. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Op dat moment biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en schommelt tussen de €0,03 en €0,105

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Circa 550.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe betaalbaarder het wordt. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Zaltbommel fluctueren tussen de €4100 en €6900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert ongeveer 2770 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Delta en Pure Energie betaal je hiervoor wel €623,25 (kosten juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Zaltbommel kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna ontdek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119706€3425 – €4425€440
2294013€5225 – €5875€550
3328015€6050 – €6025€775
4411018€6375 – €6600€940
5466019€7050 – €7150€980
6500023€7475 – €7925€1070

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Door o.a. de zonnepanelencheck Zaltbommel check jij of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zaltbommel bedraagt 3260 kWh. Dit kan je zelf genereren met zo’n 11 panelen van 300 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1925 kWh gaan we uit van 7, voor 2800 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3800 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. De gemiddelde mensen installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Zaltbommel?

Voor het laten leggen van PV-panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zaltbommel

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Zaltbommel vergelijken? Met behulp van het onderstaande stappenplan kies jij in korte tijd een uitmuntende vakspecialist in je postcoderoos. Veel leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar het tarief. Check ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk het soort woning. De woning-categorie (schuin + plat) en de focus-richting van het huis zijn belangrijke onderdelen. Maak tevens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf geeft jou dan actueel zonnepanelen advies in Zaltbommel.

 4. Voorkeur voor contact

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Van belang zijn achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar is het helder hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Daarna zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  In een week ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs uit de buurt. Er is meer dan alleen de laagste prijs, maar bekijk ook certificering (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur je een woning en zijn panelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan allerlei interessante collectieve zonnepanelen projecten. Met name bedrijven die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, gemiddeld zo’n €20,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Zaltbommel.
 • Je participeert in een zonnedeel bij bedrijven als Zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de overeengekomen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Zaltbommel op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Spreken we over een lokaal zonne-energie project (Zaltbommel, Brakel, Kerkwijk, Nederhemert)? Op dat moment kan je ook stroom-belastingen afhalen van jouw energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie start (postcodes 5300, 5301, 5302).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente