Zonnepanelen Sint-Michielsgestel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Sint-Michielsgestel? Zonnepanelen zijn duurzaam en hebben een prima rendement. Door middel van zonnepanelen op je woning wek je zelf energie op uit de zon. Als gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de saldering / teruglevering (vergoeding) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Middels onze vergelijker lees jij samengestelde info met betrekking tot zonnepanelen kopen in Sint-Michielsgestel!

zonnepanelen installateur 5271
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Groene investering.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint-Michielsgestel
Postcode5271
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Sint-Michielsgestel juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is in 2013 volledig afgeschaft. Wel bestaan er gemeentes met speciale regelingen en/of leningen. Via de site www.sint-michielsgestel.nl tref je de spelregels in de gemeente Sint-Michielsgestel. Kan je het niet vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ook is er ook een royale salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Sint-Michielsgestel kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • D.m.v. de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Sint-Michielsgestel
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Sint-Michielsgestel kan je bijv. gebruik maken van Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren extra goedkoop een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wanneer je in die categorie valt mag men de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5475), dan is het belastingvoordeel al €1149,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit krijg je de reguliere stroomprijs. Dit noemen we salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In die situatie biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,035 en €0,09

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Grofweg 500.000 huizen hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type zonnecel, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Sint-Michielsgestel komen doorgaans uit tussen de €5400 en €6200 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa ongeveer 3000 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Greenchoice en Nuon staat dit al gauw gelijk aan €675 (tarief juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Sint-Michielsgestel kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf bekijk jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119607€3550 – €4500€380
2293013€5200 – €5700€525
3330016€5950 – €6025€750
4409017€6375 – €6775€950
5437019€7100 – €7250€980
6489023€7700 – €8150€1050

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Sint-Michielsgestel check je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sint-Michielsgestel bedraagt 3630 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 10 panelen van 325 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 2000 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2875 kWh zijn dat er 11, en voor 3950 kWh zijn dat 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is gelijkwaardig. De doorsnee huizenbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Mede vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Sint-Michielsgestel?

Voor het leggen van PV-panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-sint-michielsgestel

Installateur zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Sint-Michielsgestel vergelijken? Middels onze stappenplan vind je binnen enkele minuten een betrouwbare leverancier in de buurt. Het merendeel van de leveranciers bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer expliciet het huis. De huis-categorie (plat + schuin) en de ligging van de woning zijn relevant. Selecteer ook een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman levert jou dan ook betrouwbaar zonnepanelen advies in Sint-Michielsgestel.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Zo komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Aansluitend verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen uit uw regio. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste prijzen, maar check ook certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld IEC keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen meerdere mooie collectieve zonnepanelen projecten. Met name gymzalen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf €30,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Sint-Michielsgestel.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via concepten als Greencrowd. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Wanneer het contract eindigd (meestal 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Sint-Michielsgestel op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Toelichting: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft het een regionaal project (Sint-Michielsgestel, Gemonde, Den Dungen, Berlicum, Middelrode)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom inhouden op de energienota. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De eis is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 5270, 5271, 5272, 5481).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente