Zonnepanelen Macharen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Macharen? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en je kunt er geld mee verdienen. Geholpen door krachtige zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Dankzij de hogere wattpiek per zonnepaneel, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de terugleververgoeding (saldering) besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het overal mogelijk? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Geholpen door onze website bekijk je praktische informatie aangaande zonnepanelen kopen in Macharen!

zonnepanelen installateur 5367
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5367
Netnummer0412 (+31412)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Macharen mei 2024

De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Een aantal gemeenten hanteren wel aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Op de energie pagina’s van www.oss.nl vind je welke regelingen er zijn in de gemeente Oss. Kan je het niet vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ook onderscheiden we de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Oss zijn er verschillende mogelijkheden.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Via de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Macharen
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Macharen bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huishoudens met een lage rente een krediet kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Als dat het geval is kan men de BTW op aankoop en installatie terugvragen. Hierop zit 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4600), dan pak je al €966. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Ontbreekt het je aan tijd? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de reguliere stroomprijs. Dit heet ook wel salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en vinden we terug tussen de €0,035 en €0,095

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 6 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Grofweg 550.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (mei 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Macharen variëren tussen de €5300 en €6800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op circa 2740 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect of Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €616,5 (prijs mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Macharen bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder doorzoek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119907€3500 – €4350€410
2282013€5050 – €5775€575
3359014€6100 – €6150€875
4400016€6525 – €6825€950
5432020€7050 – €7300€980
6486022€7575 – €7825€1110

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Macharen achterhaal je of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Macharen is 3290 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 11 panelen van 300 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1950 kWh gaat het om 7, voor 2975 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3975 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de huizenbezitters kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Tevens vinden we dunne-film zonnepanelen. Deze panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Macharen?

Voor het plaatsen van PV-panelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-macharen

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Macharen vergelijken? Op basis van onze stappenplan kies je in enkele stappen een uitstekende vakspecialist in je woonplaats. Diverse aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf de karakteristieken van de woning. De woning-categorie (plat + schuin) en de ligging van het dak zijn relevant. Kies vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige geeft dan geschikt zonnepanelen advies in Macharen.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Daardoor weten we hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Daarna ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 7 dagen volgen er offertes van specialisten uit de regio. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar wees scherp op relevante keurmerken (zoals bijv. RoHS certificaat, VDE keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Maar let op: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen verscheidene bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn bedrijven die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf plusminus €17,50 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Oss.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via platforms als ZonnepanelenDelen. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de overeengekomen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Macharen op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Groningen
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar ook financieel is het interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Disclaimer: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het over zonnestroom uit de buurt (Centrum, Schadewijk, Industrieterreinen-Zuid, Oss-Zuid, Krinkelhoek, Industrieterreinen-Noord, Ruwaard, Ussen, Buitengebied-Noord, Buitengebied-Zuid, Berghem, Haren, Macharen, Megen, Ravenstein, Herpen, Overlangel, Deursen en Dennenburg, Lith, Lithoijen, Oijen, Maren – Kessel, Geffen)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de stroom-belasting afhalen van jouw energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 5367).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!