Zonnepanelen Neerlangel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Neerlangel? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en besparen je geld. Via zonnepanelen op jouw woning wek je je eigen zonne-energie op. Dankzij het financieel interessante plaatje, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de interessante salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Gebruikmakend van deze website vind jij toepasbare info met betrekking tot zonnepanelen kopen in Neerlangel!

zonnepanelen installateur 5355
 • Makkelijk geld besparen.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5355
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Neerlangel juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2013. Er zijn gemeenten met speciale regelingen en/of leningen. Via de site www.oss.nl doorzoek jij wat de regels zijn in de gemeente Oss. Kan je hier niets over vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ook kan men kiezen voor de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Oss zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Dankzij de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Neerlangel
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Neerlangel kan je aan de slag met o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren met een interessante rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Op dat moment mag men de BTW van de aankoop terugvorderen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Neem je een complete set met 10 panelen (€5775), dan bedraagt dit al €1212,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terugleveren aan het net. Daarvoor krijg jedezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dat het geval is ontvang je een lagere vergoedingvoor de overproductie. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en ligt tussen de €0,04 en €0,08

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. De win is er niet alleen voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Circa 500.000 consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Neerlangel komen doorgaans uit tussen de €4500 en €6100, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op zo’n 3090 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Engie of Nuon betaal je al snel €695,25 (tarieven juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Neerlangel is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder doorzoek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118406€3500 – €4400€420
2282013€5200 – €5725€525
3340014€5925 – €6275€875
4407016€6450 – €6700€910
5436019€7100 – €7275€960
6500022€7575 – €7950€1110

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Door o.a. de zonnepanelencheck Neerlangel tref je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Neerlangel is 3290 kWh. Dit staat voor rond de 10 zonnepanelen van 315 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 1925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 3000 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3800 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. De meeste woningbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn zeer flexibel. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Neerlangel?

Tijdens de montage van PV-panelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In algemene zin is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-neerlangel

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Neerlangel vergelijken? Middels onderstaande tips tref je zonder problemen een uitmuntende specialist in je woonplaats. Een aantal leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de kosten. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Schets zo specifiek mogelijk de woning. De dak-categorie (plat en/of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn van groot belang. Selecteer vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist geeft op die manier relevant zonnepanelen advies in Neerlangel.

 4. Vul contactgegevens in

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het betreft achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Vandaar is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen volgen er offertes van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar let ook op relevante keurmerken (zoals bijv. VDE keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien verscheidene rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor stadions die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, beginnend bij €17,50 per maand. Hoe werkt dit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Oss.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via platforms als www.duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen looptijd (meestal 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Neerlangel op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Een zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Goed om te weten: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Centrum, Schadewijk, Industrieterreinen-Zuid, Oss-Zuid, Krinkelhoek, Industrieterreinen-Noord, Ruwaard, Ussen, Buitengebied-Noord, Buitengebied-Zuid, Berghem, Haren, Macharen, Megen, Ravenstein, Herpen, Overlangel, Deursen en Dennenburg, Lith, Lithoijen, Oijen, Maren – Kessel, Geffen)? Dan mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je samen met anderen een speciale coöperatie begint (postcodes 5355).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!