Zonnepanelen Hollands Kroon kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Hollands Kroon? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en heb je razendsnel terugverdiend. Geholpen door een zonnepanelen-installatie wek je zelf schone energie op. Door o.a. dalende kosten, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de interessante salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Met onze tool ontdek je bruikbare info die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Hollands Kroon!

zonnepanelen installateur 1778
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1778
Netnummer0227 (+31227)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hollands Kroon juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is al enige jaren uitgefaseerd. In sommige gemeentes zijn er duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de site www.hollandskroon.nl bekijk jij welke regelingen er zijn in de gemeente Hollands Kroon. Kan je hier niets over vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Bovendien is er ook een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Hollands Kroon kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Hollands Kroon
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Hollands Kroon kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens erg goedkoop een lening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In dat geval mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling aanvragen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5125), dan profiteer je al van een korting van €1076,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie krijg je de gehanteerde stroomprijs. In de volksmond: salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Op dat moment verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit “extra” deel. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en varieert tussen de €0,055 en €0,105

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim 750.000 woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Hollands Kroon variëren tussen de €5400 en €6000 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op circa 2980 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Engie en/of Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €670,5 (prijspeil juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Hollands Kroon kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna check je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
121008€3575 – €4250€380
2294013€5125 – €5675€675
3357015€6100 – €6075€800
4389017€6550 – €6750€910
5436019€7075 – €7200€970
6516022€7450 – €8150€1050

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door de zonnepanelencheck Hollands Kroon zie je of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hollands Kroon bedraagt 3050 kWh. Dat staat gelijk aan rond de 10 panelen van 300 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 5 zonnepanelen passend, voor 1875 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3925 kWh zijn dat 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Bijna alle huizenbezitters installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Mede vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Hollands Kroon?

Voor het laten plaatsen van panelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Meestal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hollands-kroon

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Hollands Kroon vergelijken? Door middel van het onderstaande stappenplan kies je moeiteloos een deskundige vakspecialist in jouw streek. Sommige leveranciers hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de prijzen. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Treft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk de karakteristieken van het huis. Het type woning (schuin en/of plat) en de oriëntatie van de woning zijn hierin van enorm belang. Selecteer vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist geeft jou dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Hollands Kroon.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Dan komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van experts die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de voordeligste tarieven, maar let ook op certificering (voorbeelden zijn ISO certificaat, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn diverse rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld clubhuizen die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf plusminus €40,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Hollands Kroon.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als www.duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Hollands Kroon op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft het een project in je eigen buurt (Winkel, Nieuwe-Niedorp, Oude-Niedorp, Barsingerhorn en omgeving, Wieringen, Wieringermeer, Wijk 06, Wieringerwaard en omgeving)? Op dat moment kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie start (postcodes 1777, 1778).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente