Zonnepanelen Breezand kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Breezand? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Geholpen door zonnepanelen op je woning wek je in eigen beheer groene stroom op. Gezien de dalende verkoopprijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de interessante salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn dak geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Geholpen door de zonnepanelen-vergelijker ontdek jij veelzijdige info m.b.t. zonnepanelen kopen in Breezand!

zonnepanelen installateur 1764
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1764
Netnummer0223 (+31223)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Breezand juni 2024

De landelijke subsidiepot is in 2013 volledig afgeschaft. Verscheidene gemeentes werken met speciale regelingen en/of leningen. Door te surfen naar www.hollandskroon.nl lees je wat de regels zijn in de gemeente Hollands Kroon. Is de informatie niet te vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €700,00. Daarbij bestaat er een handige salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Hollands Kroon kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Breezand
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Breezand zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens tegen een lage rente een speciale lening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Dan kan iedereen de aankoop BTW indienen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5525), dan bedraagt dit al €1160,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. De term hiervoor is salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Dan zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde stroom. In de volksmond: terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en fluctueert tussen de €0,045 en €0,11

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, echter ook op financieel vlak. Meer dan 600.000 huizen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Breezand fluctueren tussen de €5100 en €5900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in plusminus 2900 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Energiedirect of Oxxio betaal je hiervoor wel €652,5 (tarieven juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Breezand bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf ontdek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119207€3650 – €4275€410
2270012€5025 – €5875€625
3337015€6100 – €6175€700
4390017€6350 – €6850€910
5463020€7025 – €7225€980
6495023€7425 – €8075€1070

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Breezand lees jij of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Breezand is 3050 kWh. Dit kan je zelf genereren met zo’n 11 panelen van 285 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 1800 kWh gaat het om 7, voor 2975 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3900 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. Veel consumenten verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Overigens onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Breezand?

Bij het installeren van panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Meestal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-breezand

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Breezand vergelijken? Dankzij het advies hieronder vergelijk jij zonder problemen een erkende vakman in jouw omgeving. Verscheidene aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Houd ook rekening met voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer de karakteristieken van het huis. Het soort dak (schuin & plat) en de oriëntatie van het dak zijn belangrijke onderdelen. Maak vervolgens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf levert jou dan ook interessant zonnepanelen advies in Breezand.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar weten we hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Daarna ontvang je de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na zo’n 5 werkdagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (zoals RoHS certificaat, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen verscheidene duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan organisaties die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf zo’n €40,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Hollands Kroon.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel bij bedrijven als Duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Wanneer het contract eindigd (10 tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Breezand op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Toelichting: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Winkel, Nieuwe-Niedorp, Oude-Niedorp, Barsingerhorn en omgeving, Wieringen, Wieringermeer, Wijk 06, Wieringerwaard en omgeving)? Op dat moment kan je ook de belastingen op energie inhouden op de energienota. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je samen met anderen een speciale coöperatie opstart (postcodes 1764).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!