Zonnepanelen Slootdorp kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Slootdorp? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en men kan er flink door besparen. Op basis van krachtige zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Wegens de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en salderingsregeling (teruglevering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is dit iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Geholpen door zonnepanelenrevolutie.nl lees jij handige informatie die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Slootdorp!

zonnepanelen installateur 1774
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Zet het milieu op 1.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1774
Netnummer0227 (+31227)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Slootdorp juni 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via hun online portaal www.hollandskroon.nl doorzoek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Hollands Kroon. Is de informatie niet te vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €700,00. Daarbij kan men kiezen voor de handige salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Hollands Kroon zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Slootdorp
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Slootdorp zijn er verschillende leningen zoals de GreenLoans lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren extra goedkoop een afbetalingsregeling kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Dan kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5700), dan profiteer je al van een korting van €1197. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terugleveren aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je de gehanteerde stroomprijs. De term hiervoor is salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dit aan de orde is ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde elektriciteit. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en zit vaak tussen de €0,05 en €0,105

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Om en nabij een half miljoen consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Slootdorp schommelen tussen de €4100 en €5700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op grofweg 2970 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Eneco of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €668,25 (kosten juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Slootdorp kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna tref je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117306€3425 – €4375€390
2306011€5250 – €5700€600
3334014€6000 – €6250€875
4401017€6325 – €6625€880
5454019€6925 – €7225€980
6485023€7425 – €7800€1050

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Gezien de zonnepanelencheck Slootdorp check jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Slootdorp bedraagt 3050 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1925 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2925 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3800 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Meer dan de helft van de klanten verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Overigens vind je dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Slootdorp?

Voor het leggen van PV-panelen op het huis is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-slootdorp

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Slootdorp vergelijken? Met de uitleg die hierna komt heb je in enkele stappen een uitmuntende leverancier in jouw omgeving. Sommige installateurs beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de kosten. Check ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk expliciet jouw woning. Het type dak (plat of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Selecteer ook een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur verschaft dan namelijk actueel zonnepanelen advies in Slootdorp.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, het 06-nummer, en het emailadres. Hierdoor is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van experts die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar check ook op certificaten en keurmerken (je kunt denken aan TÜV keurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan verschillende mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan scholen die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, beginnend bij €20,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Hollands Kroon.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via bijvoorbeeld Greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Slootdorp op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het levert ook euro’s op. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Disclaimer: Het betreft enkel de kale stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft dit een lokaal project (Winkel, Nieuwe-Niedorp, Oude-Niedorp, Barsingerhorn en omgeving, Wieringen, Wieringermeer, Wijk 06, Wieringerwaard en omgeving)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Het is een must dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie gaat vormen (postcodes 1774).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!