Zonnepanelen Wieringerwaard kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Wieringerwaard? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en heb je razendsnel terugverdiend. Door gebruik te maken van een zonnepanelen-installatie wek je zelf energie op uit de zon. Vanwege de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de terugleververgoeding (saldering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Gebruikmakend van deze website ontdek jij bruikbare raadgeving die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Wieringerwaard!

zonnepanelen installateur 1766
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1766
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wieringerwaard mei 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. In sommige gemeentes zijn er duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via hun online portaal www.hollandskroon.nl bekijk je wat de regels zijn in de gemeente Hollands Kroon. Is de informatie niet te vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit scheelt je zo €900,00. Daarbij kan men kiezen voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Hollands Kroon kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Wieringerwaard
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Wieringerwaard zijn er leningen beschikbaar zoals de GreenLoans lening. Dit zijn speciale leningen waarmee huishoudens tegen een lage rente een speciale lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In die situatie mag jij de betaalde BTW van de bestelling aanvragen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5550), dan pak je al €1165,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Dan betaald de leverancier minder voor deze extra zonnestroom. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en fluctueert tussen de €0,05 en €0,09

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Om en nabij 800.000 investeerders wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door het type zonnecel, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Wieringerwaard komen doorgaans uit tussen de €4900 en €6200 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa plusminus 2910 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Eneco of Powerpeers betaal je al snel €654,75 (onkosten mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Wieringerwaard kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder check je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120708€3450 – €4300€420
2293013€5225 – €5700€500
3329016€6000 – €6200€750
4382018€6475 – €6850€940
5448019€6950 – €7175€1010
6484023€7600 – €8125€1080

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Tevens is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Dankzij de zonnepanelencheck Wieringerwaard tref jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wieringerwaard is 3050 kWh. Dit staat voor rond de 12 zonnepanelen van 300 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 1900 kWh gaan we uit van 7, voor 2850 kWh gaan we uit van 12, en voor 3875 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De doorsnee investeerders prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder zijn er dunne-film panelen. Dit type PV-panelen zijn breed inzetbaar. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Wieringerwaard?

Voor het leggen van panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Meestal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wieringerwaard

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Wieringerwaard vergelijken? Met behulp van onze stappenplan zoek jij snel en eenvoudig een deskundige leverancier in jouw streek. Sommige aanbieders bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot het tarief. Bekijk ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Wat is de stroomvraag? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer de karakteristieken van het huis. Het soort huis (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Kies ook een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert geeft op die manier erkend zonnepanelen advies in Wieringerwaard.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Op basis daarvan is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven uit de buurt. Beperk je niet alleen tot het interessantste kostenplaatje, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, VDE keurmerk, ISO certificaat) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen nogal wat bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gebouwendie een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf ongeveer €17,50 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Hollands Kroon.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via portalen zoals Zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Wieringerwaard op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook geld op. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Concreet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het over een regionaal project (Winkel, Nieuwe-Niedorp, Oude-Niedorp, Barsingerhorn en omgeving, Wieringen, Wieringermeer, Wijk 06, Wieringerwaard en omgeving)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de energiebelasting aftrekken van je energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Het is een must dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie start (postcodes 1766).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!