Zonnepanelen Nieuwe Niedorp kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Nieuwe Niedorp? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en hebben een prima rendement. Dankzij zonnepanelen op het dak wek je zelf energie op uit de zon. Door de lagere prijs van de panelen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toepasbare salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Gebruikmakend van deze website vind je toepasbare adviezen over zonnepanelen kopen in Nieuwe Niedorp!

zonnepanelen installateur 1733
 • Een lagere energierekening.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1733
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nieuwe Niedorp juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. In sommige gemeentes zijn er subsidieregelingen en speciale groene leningen. Op de energie pagina’s van www.hollandskroon.nl ontdek je wat de regels zijn in de gemeente Hollands Kroon. Geen resultaten? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ten derde bestaat er een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Hollands Kroon zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Nieuwe Niedorp
Direct zonnepanelen bestellen? In Nieuwe Niedorp bestaan er mogelijkheden zoals de SVn Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren verrassend voordelig een lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In dat geval kan men de aankoop BTW terugvragen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5075), dan loopt dit al op tot €1065,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). We spreken dan over salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Op dat moment biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en ligt tussen de €0,06 en €0,10

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een 6% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim 800.000 huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Nieuwe Niedorp variëren tussen de €4000 en €6500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen mondt uit in grofweg 2720 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Engie of Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €612 (onkosten juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Nieuwe Niedorp kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna bekijk je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120807€3675 – €4275€400
2293012€5175 – €5600€600
3343015€5975 – €6225€750
4409017€6500 – €6600€910
5446019€7050 – €7300€990
6510022€7700 – €8000€1070

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Nieuwe Niedorp zie je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nieuwe Niedorp is 3050 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig plusminus 12 panelen van 295 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1800 kWh gaat het om 7, voor 2950 kWh zijn dat er 11, en voor 3925 kWh gaat het om 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Veel bewoners kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Hoe zit het met een vergunning in Nieuwe Niedorp?

Bij het installeren van PV-panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nieuwe-niedorp

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Nieuwe Niedorp vergelijken? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten tref jij in een zeer korte periode een betrouwbare monteur in je woonplaats. Sommige specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op het tarief. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Is het een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer de aard van het huis. Het genre huis (schuin & plat) en de focus-richting van het dak zijn voor de monteur interessant. Selecteer tevens een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf levert jou dan ook relevant zonnepanelen advies in Nieuwe Niedorp.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Dan weten wij ook hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Daarna ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de beste aanschafprijs, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn Recyclage, VDE keurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn meerdere mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan clubhuizen die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, gemiddeld zo’n €22,50 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Hollands Kroon.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als ZonnepanelenDelen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de overeengekomen periode (standaard 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Nieuwe Niedorp op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Toelichting: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is het zonnestroom uit de buurt (Winkel, Nieuwe-Niedorp, Oude-Niedorp, Barsingerhorn en omgeving, Wieringen, Wieringermeer, Wijk 06, Wieringerwaard en omgeving)? Als dat het geval is mag men ook belastingen op stroom aftrekken van je energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie vormt (postcodes 1733).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!