Zonnepanelen Lutjewinkel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Lutjewinkel? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en een goede investering. Met behulp van een zonnepanelen-installatie wek je je eigen zonne-energie op. Wegens het financieel interessante plaatje, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toe te passen salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is dit iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met deze pagina tref je uitgebreide gegevens m.b.t. zonnepanelen kopen in Lutjewinkel!

zonnepanelen installateur 1732
 • Lagere energielasten.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1732
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Lutjewinkel juli 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Verscheidene gemeentes werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via hun online portaal www.hollandskroon.nl bekijk je hoe het ervoor staat in de gemeente Hollands Kroon. Is er niets over te lezen? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ook is er de keuze voor de prima salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Hollands Kroon is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Dankzij de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Lutjewinkel
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Lutjewinkel zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens met een lage rente een krediet kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wanneer je in die categorie valt mag jij de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5050), dan is het belastingvoordeel al €1060,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). We noemen het ook wel salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Wat dat betreft zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde stroom. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en zit vaak tussen de €0,06 en €0,08

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Zo’n 800.000 consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (juli 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Lutjewinkel schommelen tussen de €5200 en €6500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op zo’n 2710 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Engie of Vandebron betaal je hiervoor wel €609,75 (vergoeding juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Lutjewinkel kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder vind jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118806€3625 – €4500€410
2293013€5125 – €5775€625
3337015€5925 – €6200€725
4408016€6550 – €6700€920
5460019€6900 – €7125€1010
6487022€7575 – €8000€1090

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Omwille van de zonnepanelencheck Lutjewinkel ontdek je of uw dak in aanmerking komt. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lutjewinkel bedraagt 3050 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig plusminus 12 panelen van 325 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1800 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2950 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3825 kWh gaat het om 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. Meer dan de helft van de investeerders verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Bovendien bestaan er dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Lutjewinkel?

Voor het leggen van PV-panelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaliter is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-lutjewinkel

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Lutjewinkel vergelijken? Via de adviezen van onze specialisten zoek jij moeiteloos een deskundige vakman in jouw streek. Een aantal bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de tarieven. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het een woning in privé-bezit? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Beschrijf duidelijk het huis. Het genre dak (plat en/of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Selecteer ook de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur geeft dan relevant zonnepanelen advies in Lutjewinkel.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Van belang zijn naam, tel. nr. en het emailadres. Op basis daarvan is het helder hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Vervolgens verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  In 4-5 dagen volgen er offertes van deskundigen die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar check ook relevante keurmerken (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien nogal wat rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn organisaties die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf €30,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Hollands Kroon.
 • Je neemt een “zonnedeel” via platforms als Greencrowd. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de overeengekomen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Lutjewinkel op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Belangrijk: het gaat alleen om de prijs van stroom, het is exclusief de belasting op stroom. Is dit een lokaal project (Winkel, Nieuwe-Niedorp, Oude-Niedorp, Barsingerhorn en omgeving, Wieringen, Wieringermeer, Wijk 06, Wieringerwaard en omgeving)? Dan kan je ook stroom-belastingen afhalen van jouw energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Voorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 1732).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!