Zonnepanelen t Veld kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in t Veld? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en leveren ook nog eens euro’s op. Door zonnepanelen op je woning wek je zelfstandig duurzame stroom op. Als gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en salderingsregeling (teruglevering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Aan de hand van onze tool vind jij uitgebreide adviezen m.b.t. zonnepanelen kopen in t Veld!

zonnepanelen installateur 1735
 • Makkelijk geld besparen.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1735
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen t Veld juli 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. In verschillende gemeentes zien we subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de site www.hollandskroon.nl bekijk jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Hollands Kroon. Kan je hier niets over vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Daarbij is er ook een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Hollands Kroon is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen & subsidies in t Veld
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In t Veld zijn er leningen beschikbaar zoals de Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten tegen een gunstige rente een lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wat dat betreft kan men de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5125), dan bedraagt dit al €1076,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of lever je terug aan het energienet. Daarvoor krijg jedezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. In de volksmond: salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In die situatie is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,055 en €0,09

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met 4 procent rente. De win is er niet alleen voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Zo’n 600.000 investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger het is. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in t Veld variëren tussen de €4400 en €6700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen mondt uit in zo’n 2740 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Delta of Vandebron betaal je hiervoor wel €616,5 (onkosten juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in t Veld bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf vind jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119108€3475 – €4400€410
2284013€5250 – €5725€675
3320015€6050 – €6250€825
4407017€6300 – €6700€930
5446019€7025 – €7300€1010
6506022€7525 – €7825€1070

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Wegens de zonnepanelencheck t Veld tref jij of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in t Veld bedraagt 3050 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 12 panelen van 295 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen geschikt, voor 1900 kWh zijn dat er circa 7, voor 2925 kWh zijn dat er 11, en voor 3925 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de mensen kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Eveneens onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in t Veld?

Puur voor PV-panelen op het huis is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Meestal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-t-veld

Installateur zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in t Veld vergelijken? Door middel van de adviezen van onze specialisten vergelijk je in enkele stappen een uitstekende monteur in je woonplaats. Sommige aanbieders bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de kosten. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf het type woning. Het soort woning (schuin + plat) en de oriëntatie van het dak zijn cruciaal. Selecteer ook een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist levert jou dan ook uitstekend zonnepanelen advies in t Veld.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en e-mailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Nadien verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van installateurs met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan het interessantste kostenplaatje, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (je kunt denken aan Recyclage, ISO certificaat, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor panelen, of is het gewoon te duur? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen allerlei prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gebouwendie het dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf ongeveer €35,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Hollands Kroon.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als Greencrowd. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de looptijd (meestal 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in t Veld op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een dergelijk zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Belangrijk: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is het een lokaal zonne-energie project (Winkel, Nieuwe-Niedorp, Oude-Niedorp, Barsingerhorn en omgeving, Wieringen, Wieringermeer, Wijk 06, Wieringerwaard en omgeving)? Dan mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie vormt (postcodes 1735).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!