Zonnepanelen Langedijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Langedijk? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en winstgevend. Aan de hand van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je je eigen zonne-energie op. Dankzij gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en salderingsregeling (teruglevering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Aan de hand van deze website lees jij waardevolle gegevens over zonnepanelen kopen in Langedijk!

zonnepanelen installateur 1722
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteLangedijk
Postcode1722
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Langedijk april 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Wel bestaan er gemeentes met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door gebruik te maken van www.gemeentelangedijk.nl vind je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Langedijk. Onduidelijke informatie? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €700,00. Als laatste onderscheiden we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Langedijk kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • D.m.v. de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Langedijk
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Langedijk zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen tegen een speciaal rentetarief een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Dan mag je de BTW van de aankoop terugvorderen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5250), dan is het belastingvoordeel al €1102,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit basisprincipe heet salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In die situatie ontvang je een lagere vergoedingvoor de overproductie. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en fluctueert tussen de €0,05 en €0,085

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Ongeveer 800.000 woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Langedijk schommelen tussen de €5300 en €6700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen draait uit op zo’n 3030 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en/of Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €681,75 (vergoeding april 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Langedijk kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna ontdek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118306€3700 – €4450€390
2285012€5300 – €5750€525
3358014€5900 – €6100€750
4396016€6475 – €6850€890
5444019€7025 – €7225€1000
6518022€7400 – €7975€1070

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Evengoed is een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Langedijk ontdek je of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Langedijk is 3030 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 10 pv-panelen van 325 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1875 kWh gaan we uit van 7, voor 2875 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3900 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Bijna alle consumenten verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Langedijk?

Voor panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Dikwijls is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-langedijk

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Langedijk vergelijken? Op basis van het advies hieronder tref je vandaag nog een deskundige specialist in jouw omgeving. Een aantal bedrijven bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de tarieven. Kijk goed naar keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Detailleer zo concreet mogelijk de woning. Het soort huis (schuin of plat) en de geografische ligging van het huis zijn relevant. Maak ook een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman verschaft dan namelijk professioneel zonnepanelen advies in Langedijk.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om je voor- en achternaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Op die manier komen we erachter hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (bijv. TÜV keurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor panelen, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen verschillende mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan clubhuizen die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, beginnend bij €20,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Langedijk.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel bij bedrijven als ZonnepanelenDelen. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Langedijk op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Goed om te weten: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het over een regionaal project (Wijk 00)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting inhouden op de energienota. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 1722).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente