Zonnepanelen Oude Niedorp kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Oude Niedorp? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en leveren ook nog eens euro’s op. Door middel van zonnepanelen op jouw woning is het mogelijk eigen energie te genereren. Ten gevolg van dalende prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toepasbare salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat is het rendement na 10 jaar? D.m.v. zonnepanelenrevolutie.nl lees je bruikbare toelichtingen over zonnepanelen kopen in Oude Niedorp!

zonnepanelen installateur 1734
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1734
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oude Niedorp juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet meer. In diverse gemeentes vind je interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door te surfen naar www.hollandskroon.nl bekijk jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Hollands Kroon. Geen resultaten? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit gaat al snel om honderden euro’s. Voorts is er ook een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Hollands Kroon zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Via de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Oude Niedorp
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Oude Niedorp bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens tegen een gunstige rente een speciale lening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Op dat moment mag iedereen de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5100), dan bedraagt dit al €1071. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terugleveren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit noemen we salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dit aan de orde is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit overschot. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en fluctueert tussen de €0,035 en €0,10

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Niet alleen goed voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Zo’n 800.000 consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te betaalbaarder het wordt. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Oude Niedorp variëren tussen de €4100 en €6300 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een pakket met 10 panelen mondt uit in pakweg 2730 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Essent en/of Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €614,25 (prijs juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Oude Niedorp kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna bekijk je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117106€3600 – €4375€440
2283011€5300 – €5900€625
3345014€6000 – €6150€875
4419017€6500 – €6775€950
5448019€6950 – €7125€1010
6505023€7700 – €7850€1050

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Door o.a. de zonnepanelencheck Oude Niedorp check je of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oude Niedorp bedraagt 3050 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig om en nabij 10 pv-panelen van 315 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen geschikt, voor 2000 kWh gaat het om 8, voor 2875 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 4000 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Veel mensen maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Oude Niedorp?

Voor zonnepanelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oude-niedorp

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Oude Niedorp vergelijken? Geholpen door het onderstaande stappenplan kies je in een zeer korte periode een goede leverancier in jouw streek. Verschillende specialisten bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de installatiekosten. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk de karakteristieken van de woning. De dak-categorie (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn van groot belang. Kies tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist levert jou dan ook toepasbaar zonnepanelen advies in Oude Niedorp.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: naam, telefoonnummer en het mailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In een week ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven uit uw regio. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk, ISO certificaat) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden diverse interessante collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan bedrijven die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf €35,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Hollands Kroon.
 • Je participeert in een zonnedeel via concepten als ZonnepanelenDelen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Oude Niedorp op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Concreet: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is dit een lokaal project (Winkel, Nieuwe-Niedorp, Oude-Niedorp, Barsingerhorn en omgeving, Wieringen, Wieringermeer, Wijk 06, Wieringerwaard en omgeving)? Als dat het geval is kan je ook de belastingen op energie verminderen met de jaarlijkse energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 1734).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!