Zonnepanelen Zijdewind kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Zijdewind? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en fiscaal aantrekkelijk. Dankzij krachtige zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Wegens de dalende verkoopprijzen, de opties voor BTW teruggave, en de saldering / teruglevering (vergoeding) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Gebruikmakend van zonnepanelenrevolutie.nl bekijk je waardevolle raadgeving m.b.t. zonnepanelen kopen in Zijdewind!

zonnepanelen installateur 1736
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Milieubewuste keuze.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1736
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zijdewind juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is in 2013 volledig afgeschaft. Er zijn gemeenten met speciale regelingen en/of leningen. Via de site www.hollandskroon.nl bekijk jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Hollands Kroon. Is er niets over te lezen? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €800,00. Tevens onderscheiden we de royale salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Hollands Kroon zijn er een aantal opties.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door middel van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Zijdewind
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Zijdewind kan je aan de slag met o.a. de Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten tegen een aantrekkelijke rente een afbetalingsregeling kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wanneer je in die categorie valt mag men de betaalde BTW van de bestelling aanvragen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5150), dan is het voordeel al €1081,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Loop je ergens tegenaan? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je de gehanteerde stroomprijs. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In die situatie verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en varieert tussen de €0,045 en €0,11

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met 6 procent rente. Niet alleen gunstig voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Circa 650.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Zijdewind fluctueren tussen de €5100 en €5900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa plusminus 2750 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Eneco en/of Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €618,75 (onkosten juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Zijdewind kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder tref jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117807€3525 – €4450€400
2285012€5025 – €5600€575
3346016€5925 – €6050€800
4412016€6450 – €6650€930
5448020€7050 – €7250€970
6516022€7700 – €7975€1110

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Mede door de zonnepanelencheck Zijdewind ontdek jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zijdewind bedraagt 3050 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 11 pv-panelen van 320 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 1825 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2975 kWh zijn dat er 11, en voor 3900 kWh zijn dat 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. Bijna alle mensen kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder vinden we dunne-film panelen. Dit type panelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Zijdewind?

Voor panelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In algemene zin is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zijdewind

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Zijdewind vergelijken? Met behulp van de uitleg die hierna komt zoek jij vandaag nog een deskundige expert in de buurt. Het merendeel van de installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de prijzen. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Definieer het soort woning. Het soort dak (plat & schuin) en de oriëntatie van het dak zijn hierin van enorm belang. Selecteer tevens een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Zijdewind.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Daardoor is het helder hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Als laatste verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een week ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar wees scherp op certificering (denk aan TÜV keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn allerlei interessante collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan ondernemingen die grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €25,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Hollands Kroon.
 • Je participeert in een zonnedeel via portalen zoals www.zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Zijdewind op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook euro’s op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Goed om te weten: het gaat alleen om de prijs van stroom, en dus niet de belasting op stroom. Is dit een project in je eigen buurt (Winkel, Nieuwe-Niedorp, Oude-Niedorp, Barsingerhorn en omgeving, Wieringen, Wieringermeer, Wijk 06, Wieringerwaard en omgeving)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 1736).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!