Zonnepanelen Schagen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Schagen? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en je kunt er geld mee verdienen. Door gebruik te maken van de nieuwste zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Ten gevolg van dalende kosten, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toe te passen salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe zit het met kosten en het rendement? Dankzij zonnepanelenrevolutie.nl check je omvangrijke details die helpen bij zonnepanelen kopen in Schagen!

zonnepanelen installateur 1741
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1741
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Schagen juni 2024

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van www.schagen.nl check je welke regelingen er zijn in de gemeente Schagen. Kom je er niet uit? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ten derde kan men kiezen voor de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Schagen zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Schagen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Schagen kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren erg goedkoop een krediet kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wanneer je in die categorie valt mag jij de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5400), dan profiteer je al van een korting van €1134. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Wil je dit niet zelf doen? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In die situatie zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor deze extra zonnestroom. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en vinden we terug tussen de €0,05 en €0,09

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Plusminus 600.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Schagen zitten vaak tussen de €4500 en €5600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa zo’n 3090 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Delta en Nuon betaal je hiervoor wel €695,25 (tarief juni 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Schagen kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht bekijk je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119306€3625 – €4300€410
2281013€5050 – €5825€675
3336015€6000 – €6025€750
4412016€6475 – €6800€930
5441020€7100 – €7175€1030
6517023€7625 – €7875€1050

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Ook is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Schagen ontdek je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Schagen is 3150 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig circa 12 zonnepanelen van 300 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 panelen passend, voor 1975 kWh gaan we uit van 8, voor 2925 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3800 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Bijna alle bewoners bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evenzeer vinden we dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Schagen?

Tijdens de montage van panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaliter is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-schagen

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Schagen vergelijken? Met onderstaande tips zoek jij in enkele stappen een uitstekende leverancier in je woonplaats. Tal van monteurs bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de offerteprijs. Bekijk ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Definieer het soort woning. De dak-categorie (schuin of plat) en de ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert geeft op die manier erkend zonnepanelen advies in Schagen.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Je kunt denken aan voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna zenden zij de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen uit uw regio. Er is meer dan alleen de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op relevante keurmerken (bijv. IEC keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen diverse interessante collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan scholen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf plusminus €35,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Schagen.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via concepten als www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Zodra de contractperiode is verstreken (15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Schagen op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het bespaart je ook geld. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Goed om te weten: het gaat alleen om de prijs van stroom, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is het een regionaal project (Wijk 00, Harenkarspel, Sint Maarten, Warmenhuizen, Zijpe)? Op dat moment kan je ook stroom-belastingen afhalen van jouw energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie start (postcodes 1740, 1741, 1742).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente