Zonnepanelen Kolhorn kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Kolhorn? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en hebben een prima rendement. Met zonnepanelen gericht op het zuiden wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Vanwege de dalende inkoopprijs, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toe te passen salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn dak geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door onze website doorzoek jij bruikbare aanbevelingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Kolhorn!

zonnepanelen installateur 1767
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1767
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kolhorn juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. Regelmatig hebben gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de site www.hollandskroon.nl ontdek je wat de regels zijn in de gemeente Hollands Kroon. Is er niets over te lezen? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ook kan men kiezen voor de royale salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Hollands Kroon kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Aan de hand van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Kolhorn
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Kolhorn kan je een beroep doen op o.a. de Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten met een lage rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wat dat betreft mag men de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Hierop zit 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5575), dan is jouw winst al €1170,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de gehanteerde stroomprijs. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Wat dat betreft is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de overproductie. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en komt vaak uit tussen de €0,035 en €0,10

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Plusminus 700.000 woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Kolhorn zitten vaak tussen de €5200 en €6500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op pakweg 2920 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Energiedirect en/of Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €657 (kosten juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Kolhorn kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder vind je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120808€3425 – €4375€400
2277013€5000 – €5775€550
3345015€5975 – €6175€800
4383018€6475 – €6825€930
5434019€7100 – €7175€1000
6493021€7500 – €8050€1060

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Bovendien is een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Door de zonnepanelencheck Kolhorn bekijk jij of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kolhorn is 3050 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pakweg 10 zonnepanelen van 325 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 1950 kWh zijn dat er 7, voor 2800 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3825 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. Bijna alle woningbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Verder kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Kolhorn?

Voor het leggen van panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Doorgaans is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kolhorn

Een zonnepanelen-installateur vinden

Populaire zonnepanelen bedrijven in Kolhorn vergelijken? Aan de hand van het advies hieronder vergelijk je in enkele stappen een goede expert in je woonplaats. De meeste leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Specificeer het soort huis. Het soort woning (plat + schuin) en de geografische ligging van het dak zijn essentieel. Maak tevens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk goedzonnepanelen advies in Kolhorn.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van experts met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen de voordeligste tarieven, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (zoals bijv. VDE keurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Maar let op: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden verschillende bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gymzalen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf ongeveer €25,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Hollands Kroon.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via initiatieven zoals www.zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Wanneer het contract eindigd (standaard 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Kolhorn op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook geld op. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Vergeet niet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Winkel, Nieuwe-Niedorp, Oude-Niedorp, Barsingerhorn en omgeving, Wieringen, Wieringermeer, Wijk 06, Wieringerwaard en omgeving)? Als dat het geval is kan jij ook de stroom-belasting inhouden op de energienota. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 1767).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!