Zonnepanelen Winkel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Winkel? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en hebben een prima rendement. Dankzij een zonnepanelen-installatie wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Mede door de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de saldering / teruglevering (vergoeding) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dit ook op ons dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met behulp van zonnepanelenrevolutie.nl ontdek jij samengestelde adviezen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Winkel!

zonnepanelen installateur 1731
 • Lagere energielasten.
 • Goed voor het milieu.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1731
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Winkel juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. In diverse gemeentes vind je duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door gebruik te maken van www.hollandskroon.nl check jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Hollands Kroon. Is dit voor jou onduidelijk? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Overigens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Als laatste mag je ook gebruik maken van de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Hollands Kroon zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Winkel
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Winkel kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen verrassend voordelig een speciaal type lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Als dat het geval is kan je de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5025), dan loopt dit al op tot €1055,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Vind je dit ingewikkeld? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit staat bekend als salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Op dat moment betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit noemen we de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en zit vaak tussen de €0,04 en €0,095

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Om en nabij 500.000 woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Winkel schommelen tussen de €4400 en €6600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in circa 2700 kWh stroom. Bij een maatschappij als Greenchoice en/of Vandebron betaal je hiervoor wel €607,5 (tarieven juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Winkel kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder tref je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119506€3650 – €4425€440
2306013€5175 – €5600€500
3342016€6075 – €6225€700
4393018€6500 – €6850€930
5449019€7075 – €7125€1000
6492021€7550 – €8075€1050

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Met hulp van de zonnepanelencheck Winkel tref je of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Winkel bedraagt 3050 kWh. Hiervoor zijn benodigd omstreeks 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 5 panelen afdoende, voor 1925 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2925 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3875 kWh gaat het om 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. De meeste huizenbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien zijn er dunne-film panelen. Dit type PV-panelen vallen veel minder op. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Winkel?

Bij het installeren van zonnepanelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-winkel

Installateur zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Winkel vergelijken? Met het onderstaande stappenplan vind je vandaag nog een goede installateur in je postcoderoos. Een aantal bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Check ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Detailleer expliciet jouw woning. Het genre dak (schuin en/of plat) en de geografische ligging van de woning zijn cruciaal. Selecteer ook een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur voorziet jou dan van actueel zonnepanelen advies in Winkel.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn voorletter + achternaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Zo weten we hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven uit de omgeving. Kijk verder dan de scherpste prijs, maar check ook op relevante keurmerken (denk aan ISO certificaat, TÜV keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden vele duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor scholen die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf €22,50 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Hollands Kroon.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via onder andere Zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Zodra de contractperiode is verstreken (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Winkel op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook geld op. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft het zonnestroom uit de buurt (Winkel, Nieuwe-Niedorp, Oude-Niedorp, Barsingerhorn en omgeving, Wieringen, Wieringermeer, Wijk 06, Wieringerwaard en omgeving)? Dan kan jij ook de energiebelasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 1730, 1731, 1733).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!