Zonnepanelen Wieringerwerf kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Wieringerwerf? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en besparen je geld. Door de investering in zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Door gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn dak geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Op basis van onze tool ontdek jij waardevolle informatie die helpen bij zonnepanelen kopen in Wieringerwerf!

zonnepanelen installateur 1771
 • Lagere maandlasten.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1771
Netnummer0227 (+31227)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wieringerwerf juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet meer van kracht. Verscheidene gemeentes werken met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Bij het energieloket op www.hollandskroon.nl check je hoe het ervoor staat in de gemeente Hollands Kroon. Geen resultaten? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Als laatste bestaat er een prima salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Hollands Kroon zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Middels de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Wieringerwerf
Direct zonnepanelen bestellen? In Wieringerwerf kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens zonder hoge lasten een speciale lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wanneer je in die categorie valt mag men de BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5650), dan loopt dit al op tot €1186,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Loop je ergens tegenaan? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. In de volksmond: salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dat het geval is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de “teveel” terug geleverde stroom. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en komt vaak uit tussen de €0,03 en €0,105

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Pakweg 550.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger de investering. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Wieringerwerf liggen tussen om en nabij de €4600 en €6800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een pakket met 10 panelen staat voor pakweg 2950 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Eneco en/of Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €663,75 (prijspeil juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Wieringerwerf bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna ontdek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117807€3575 – €4500€390
2295011€5100 – €5850€650
3322015€5900 – €6125€800
4399017€6425 – €6775€900
5459019€6925 – €7200€1010
6493021€7600 – €8050€1050

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Door o.a. de zonnepanelencheck Wieringerwerf achterhaal je of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wieringerwerf is 3050 kWh. Dit kan je zelf opwekken met omstreeks 10 pv-panelen van 295 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 5 zonnepanelen geschikt, voor 1925 kWh gaan we uit van 7, voor 2825 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3825 kWh gaat het om 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. Meer dan de helft van de mensen geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Wieringerwerf?

Puur voor PV-panelen op een woning is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wieringerwerf

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Wieringerwerf vergelijken? Door onderstaande tips kies je in enkele stappen een goede installateur in jouw streek. Een aantal monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf het type huis. De woning-categorie (schuin & plat) en de ligging van het dak zijn belangrijke onderdelen. Maak vervolgens een keuze voor een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert geeft dan actueel zonnepanelen advies in Wieringerwerf.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om naam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Op die manier weten we op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend zenden zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Pas op voor alleen de laagste offerte, maar check ook voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. RoHS certificaat, IEC keurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan nogal wat bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor bedrijven die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf plusminus €40,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Hollands Kroon.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via bijvoorbeeld Zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Wieringerwerf op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Toelichting: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft dit een lokaal zonne-energie project (Winkel, Nieuwe-Niedorp, Oude-Niedorp, Barsingerhorn en omgeving, Wieringen, Wieringermeer, Wijk 06, Wieringerwaard en omgeving)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie inhouden op de energienota. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je samen met anderen een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 1770, 1771).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!