Zonnepanelen Drechterland kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Drechterland? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en goed voor de portemonnee. Met behulp van de zonnepanelen van tegenwoordig kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Ten gevolg van dalende kosten, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toepasbare salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dit ook op ons dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Geholpen door deze pagina ontdek jij handige tips die helpen bij zonnepanelen kopen in Drechterland!

zonnepanelen installateur 1697
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Postcode1697
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Drechterland april 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Verscheidene gemeentes werken met een geldpotje voor duurzame investeringen. Op de energie pagina’s van www.drechterland.nl vind je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Drechterland. Geen resultaten? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit levert al snel honderden euro’s op. Tevens is er ook een uitstekende salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Drechterland kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Met de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Drechterland
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Drechterland zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens extra goedkoop een groene lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In die situatie mag je de BTW van de aankoop terugvragen. Hierop zit 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4825), dan loopt dit al op tot €1013,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terugleveren aan het net. Daarvoor ontvang jede reguliere stroomprijs. We spreken dan over salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dat het geval is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en vinden we terug tussen de €0,055 en €0,085

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim 800.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (april 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Drechterland variëren tussen de €5000 en €6200 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa pakweg 2860 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Engie en Vandebron betaal je al snel €643,5 (prijspeil april 2024). Door goedkope zonnepanelen in Drechterland is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht vind je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
121007€3650 – €4375€420
2303012€5200 – €5850€575
3350014€6100 – €6225€825
4393018€6300 – €6625€920
5455020€7100 – €7225€970
6511022€7475 – €8200€1040

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Mede door de zonnepanelencheck Drechterland ontdek je of je dak geschikt is voor montage. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Drechterland bedraagt 3020 kWh. Hiervoor heb je nodig pakweg 11 panelen van 315 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 1800 kWh moet je rekenen op 8, voor 2950 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 4000 kWh gaat het om 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. De doorsnee huizenbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit type panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Drechterland?

Voor de installatie van zonnepanelen op het huis is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-drechterland

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Drechterland vergelijken? Door gebruik te maken van onze stappenplan kies je in korte tijd een deskundige vakspecialist in de regio. Diverse leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de verkoopprijs. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Schets de aard van de woning. De dak-categorie (plat + schuin) en de focus-richting van het huis zijn relevant. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Drechterland.

 4. Voorkeur voor contact

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn gegevens als: voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Zo weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Als laatste verstrekken zij de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste prijzen, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (zoals bijv. RoHS certificaat, CE-keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen verscheidene aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan scholen die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €22,50 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Drechterland.
 • Je kunt een zonnedeel kopen bij bedrijven als www.zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Wanneer het contract eindigd (meestal 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Drechterland op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook geld op. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het over stroom van panelen in de buurt (Hoogkarspel, Westwoud, Oosterblokker, Venhuizen, Wijdenes, Schellinkhout)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Het is een must dat men met verschillende buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 1697).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente