Zonnepanelen Anna Paulowna kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Anna Paulowna? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en besparen je geld. Middels zonnepanelen op je woning wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Als gevolg van de dalende inkoopprijs, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de interessante salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Middels onze tool vind jij praktische tips die helpen bij zonnepanelen kopen in Anna Paulowna!

zonnepanelen installateur 1761
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1761
Netnummer0223 (+31223)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Anna Paulowna april 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer sinds 2013. In diverse gemeentes vind je aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Op de energie pagina’s van www.hollandskroon.nl ontdek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Hollands Kroon. Kan je het niet vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Bovendien bestaat er een uitstekende salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Hollands Kroon zijn er een aantal opties.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Via de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Anna Paulowna
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Anna Paulowna kan je bijv. gebruik maken van GreenLoans lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren extra voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wat dat betreft mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling indienen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Neem je een complete set met 10 panelen (€5500), dan is het belastingvoordeel al €1155. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dit aan de orde is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit “extra” deel. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en vinden we terug tussen de €0,035 en €0,11

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met 5 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Om en nabij een half miljoen huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Anna Paulowna zitten vaak tussen de €5400 en €5600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen staat voor zo’n 2890 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Eneco en/of Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €650,25 (tarieven april 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Anna Paulowna is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht ontdek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118208€3525 – €4300€420
2290012€5125 – €5600€650
3348015€6025 – €6250€750
4398017€6500 – €6825€910
5467020€7025 – €7200€1020
6496021€7525 – €8075€1110

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Mede is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Anna Paulowna lees jij de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Anna Paulowna is 3050 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig plusminus 11 panelen van 280 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 panelen voldoende, voor 1925 kWh zijn dat er circa 8, voor 3000 kWh gaan we uit van 11, en voor 3975 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de bewoners maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast bestaan er dunne-film panelen. Deze PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Anna Paulowna?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-anna-paulowna

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Anna Paulowna vergelijken? Met onderstaande tips zoek jij moeiteloos een goede vakspecialist in je woonplaats. Het merendeel van de adviseurs hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Check ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een huis in eigen bezit (of huur)? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer het soort huis. De woning-categorie (plat en/of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn essentieel. Kies vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert levert jou dan ook goedzonnepanelen advies in Anna Paulowna.

 4. Vul contactgegevens in

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het gaat hier om achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Dan weten wij ook hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Bij de laatste stap ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot de aantrekkelijkste prijs, maar wees scherp op relevante keurmerken (bijv. Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan meerdere interessante collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan verenigingen die hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf +/- €15,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Hollands Kroon.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als www.duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Anna Paulowna op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Belangrijk: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is dit een lokaal project (Winkel, Nieuwe-Niedorp, Oude-Niedorp, Barsingerhorn en omgeving, Wieringen, Wieringermeer, Wijk 06, Wieringerwaard en omgeving)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 1760, 1761).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!