Zonnepanelen Barsingerhorn kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Barsingerhorn? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en een goede investering. Door gebruik te maken van zonnepanelen op jouw woning wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Wegens het financieel interessante plaatje, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en salderingsregeling (teruglevering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Dankzij deze website check je omvangrijke raadgeving die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Barsingerhorn!

zonnepanelen installateur 1768
 • Een lagere energierekening.
 • Groene investering.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1768
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Barsingerhorn juli 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Wel bestaan er gemeentes met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de site www.hollandskroon.nl vind je hoe het ervoor staat in de gemeente Hollands Kroon. Kan je hier niets over vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit scheelt je zo €800,00. Bovendien is er de keuze voor de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Hollands Kroon zijn er een aantal opties.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Barsingerhorn
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Barsingerhorn kan je een beroep doen op o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren tegen een aantrekkelijke rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wat dat betreft kan iedereen de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5600), dan pak je al €1176. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of lever je terug aan het energienet. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. We noemen het ook wel salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dit aan de orde is ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en varieert tussen de €0,045 en €0,105

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 4 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim 500.000 huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger het is. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Barsingerhorn zitten vaak tussen de €4500 en €6400 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in plusminus 2930 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Delta en/of Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €659,25 (tarieven juli 2024). Via goedkope zonnepanelen in Barsingerhorn kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder check jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119708€3700 – €4425€440
2290013€5250 – €5675€600
3334014€5950 – €6175€800
4386017€6500 – €6750€910
5445019€6975 – €7125€990
6505022€7550 – €8200€1050

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Wegens de zonnepanelencheck Barsingerhorn bekijk jij of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Barsingerhorn is 3050 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pak ‘m beet 11 panelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1975 kWh gaan we uit van 7, voor 2975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3950 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is gelijkwaardig. De meeste bewoners geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Barsingerhorn?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-barsingerhorn

Installateur zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Barsingerhorn vergelijken? D.m.v. tips van onze adviseurs heb jij vandaag nog een uitstekende vakspecialist in je woonplaats. Verschillende adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de verkoopprijs. Check ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Specificeer zo concreet mogelijk de woning. Het type woning (plat en/of schuin) en de focus-richting van het huis zijn van groot belang. Maak vervolgens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman biedt zo professioneel zonnepanelen advies in Barsingerhorn.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Van belang zijn achternaam, voornaam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Daardoor komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Daarna verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de voordeligste tarieven, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (je kunt denken aan ISO certificaat, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen verschillende bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Met name ondernemingen die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, beginnend bij €15,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Hollands Kroon.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via initiatieven zoals Duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Barsingerhorn op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Goed om te weten: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en niet de energiebelasting. Spreken we over een project in je eigen buurt (Winkel, Nieuwe-Niedorp, Oude-Niedorp, Barsingerhorn en omgeving, Wieringen, Wieringermeer, Wijk 06, Wieringerwaard en omgeving)? Op dat moment mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je samen met anderen een coöperatie vormt (postcodes 1768).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!