Zonnepanelen Opmeer kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Opmeer? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en leveren ook nog eens euro’s op. Door middel van zonnepanelen op het dak wek je jouw eigen duurzame stroom op. Mede door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Via onze website check je veelzijdige toelichtingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Opmeer!

zonnepanelen installateur 1716
 • Een lagere energierekening.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Los van de energieleverancier.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteOpmeer
Postcode1716
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Opmeer juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Er zijn gemeenten met speciale regelingen en/of leningen. Via de website www.opmeer.nl vind jij welke regelingen er zijn in de gemeente Opmeer. Geen resultaten? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ten derde mag je ook gebruik maken van de handige salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Opmeer zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Opmeer
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Opmeer zijn er leningen beschikbaar zoals de GreenLoans lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens tegen een speciaal rentetarief een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In die situatie mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5325), dan bedraagt dit al €1118,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt lever je terug aan het energienet. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Met een duur woord heet dit salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dit aan de orde is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de overproductie. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en komt vaak uit tussen de €0,03 en €0,095

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim 700.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe lager de investering. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Opmeer variëren tussen de €4100 en €6400, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa ongeveer 3060 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en/of NLE betaal je al snel €688,5 (tarief juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Opmeer kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf check je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
121007€3475 – €4250€390
2286013€5300 – €5750€600
3332016€6000 – €6175€800
4408018€6475 – €6675€950
5436020€7075 – €7275€1030
6506023€7550 – €7900€1090

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Mede door de zonnepanelencheck Opmeer check je de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Opmeer bedraagt 3020 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig plusminus 12 panelen van 315 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 950 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 1875 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2850 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3925 kWh gaat het om 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de bewoners kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Eveneens kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Opmeer?

Bij het installeren van panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-opmeer

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Opmeer vergelijken? Op basis van tips van onze adviseurs tref jij moeiteloos een professionele specialist in de regio. De meeste specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Check ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Beschrijf het soort woning. Het type huis (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn daarin van belang. Maak daarna een keuze voor een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert biedt zo betrouwbaar zonnepanelen advies in Opmeer.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, tel. nr. en e-mailadres. Dan is het helder hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In een week ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs die actief zijn in de regio. Kijk verder dan de goedkoopste prijzen, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (denk aan TÜV keurmerk, ISO certificaat, Recyclage, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien diverse bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn organisaties die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf €35,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Opmeer.
 • Je participeert in een zonnedeel via portalen zoals www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Opmeer op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Het zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Concreet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft dit zonnestroom uit de buurt (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02)? In dat geval mag men ook belastingen op stroom aftrekken van je energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 1716).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente