Zonnepanelen Haringhuizen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Haringhuizen? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en heb je razendsnel terugverdiend. Middels de zonnepanelen van tegenwoordig wek je jouw eigen duurzame stroom op. Door het financieel interessante plaatje, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de interessante salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dat ook voor mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Op basis van onze tool vind je toepasbare adviezen aangaande zonnepanelen kopen in Haringhuizen!

zonnepanelen installateur 1769
 • Lagere energielasten.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1769
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Haringhuizen juli 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Er zijn gemeenten met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Middels de energie info op www.hollandskroon.nl bekijk je welke regelingen er zijn in de gemeente Hollands Kroon. Kom je er niet uit? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Voorts onderscheiden we de royale salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Hollands Kroon kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Middels de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Haringhuizen
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Haringhuizen zijn er leningen beschikbaar zoals de GreenLoans lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen met een lage rente een speciale lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval mag men de betaalde BTW van de bestelling aanvragen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5625), dan loopt dit al op tot €1181,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de overproductie. Het gaat dan om de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en schommelt tussen de €0,05 en €0,085

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Pakweg 650.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Haringhuizen schommelen tussen de €4500 en €6400 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor plusminus 2940 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice en/of Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €661,5 (vergoeding juli 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Haringhuizen kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht ontdek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119006€3425 – €4300€400
2299013€5250 – €5750€675
3358014€5975 – €6150€725
4396016€6375 – €6725€950
5454020€6950 – €7225€970
6512022€7525 – €8100€1070

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Haringhuizen tref je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Haringhuizen bedraagt 3050 kWh. Hiervoor heb je nodig circa 12 zonnepanelen van 325 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 825 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen toereikend, voor 1900 kWh moet je rekenen op 7, voor 2825 kWh gaan we uit van 12, en voor 3925 kWh gaat het om 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. De meeste klanten prefereren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer vinden we dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Haringhuizen?

Voor het laten plaatsen van panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-haringhuizen

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Haringhuizen vergelijken? D.m.v. onderstaande tips heb je in een zeer korte periode een professionele vakman in jouw omgeving. Het merendeel van de installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de tarieven. Check ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een woning in privé-bezit? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer de eigenschappen van het huis. Het genre dak (schuin + plat) en de geografische ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Kies ook een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist biedt zo actueel zonnepanelen advies in Haringhuizen.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: achternaam, voornaam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Hierdoor komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Nadien krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook eventuele keurmerken (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, Recyclage, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn verscheidene interessante collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor scholen die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, beginnend bij €40,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Hollands Kroon.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via portalen zoals ZonnepanelenDelen. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Haringhuizen op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Belangrijk: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het over een project in je eigen buurt (Winkel, Nieuwe-Niedorp, Oude-Niedorp, Barsingerhorn en omgeving, Wieringen, Wieringermeer, Wijk 06, Wieringerwaard en omgeving)? Op dat moment kan je ook de belastingen op energie aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De eis is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 1769).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!