Zonnepanelen Westerland kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Westerland? Zonnepanelen zijn duurzaam en goed voor de portemonnee. Door gebruik te maken van zonnepanelen bij je huis wek je jouw eigen duurzame stroom op. Door de dalende prijzen van de panelen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en een aantrekkelijke salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn woning hiervoor geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Op basis van deze pagina vind jij handige raadgeving met betrekking tot zonnepanelen kopen in Westerland!

zonnepanelen installateur 1778
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Lange levensduur.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1778
Netnummer0227 (+31227)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Westerland juni 2024

De landelijke subsidiepot is in 2013 volledig afgeschaft. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Bij het energieloket op www.hollandskroon.nl lees je welke regelingen er zijn in de gemeente Hollands Kroon. Is er niets over te lezen? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Voorts is er ook een uitstekende salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Hollands Kroon zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • D.m.v. de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Westerland
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Westerland zijn er verschillende leningen zoals de GreenLoans lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen tegen een gunstige rente een speciale lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Als dat het geval is mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5775), dan is het belastingvoordeel al €1212,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Ontbreekt het je aan tijd? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de gehanteerde stroomprijs. We noemen het ook wel salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Dan verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit “extra” deel. In de volksmond: terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en schommelt tussen de €0,04 en €0,09

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Pakweg 600.000 investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Westerland fluctueren tussen de €4400 en €5700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa circa 3000 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect of NLE betaal je al snel €675 (prijs juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Westerland bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna tref je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117507€3650 – €4200€400
2273012€5100 – €5600€500
3346016€6075 – €6275€725
4403018€6425 – €6650€950
5442020€6975 – €7150€960
6486023€7625 – €7825€1100

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Mede is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Westerland check jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Westerland bedraagt 3050 kWh. Dit kan je zelf opwekken met om en nabij 12 panelen van 285 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1900 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2800 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3825 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Meer dan de helft van de huizenbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen hebben een mooier uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Westerland?

Tijdens de montage van PV-panelen op een woning is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-westerland

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Westerland vergelijken? Met behulp van de adviezen van onze specialisten zoek jij in korte tijd een uitmuntende vakman in de regio. Het merendeel van de monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op het tarief. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Omschrijf het type huis. Het genre woning (schuin + plat) en de geografische ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf voorziet jou dan van erkend zonnepanelen advies in Westerland.

 4. Vul contactgegevens in

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn gegevens als: voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Dan weten we hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap versturen ze de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de goedkoopste prijzen, maar vraag ook om de benodigde certificaten (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen verscheidene aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, gemiddeld zo’n €20,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Hollands Kroon.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als www.greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Wanneer het contract eindigd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Westerland op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Belangrijk: dit is uitsluitend de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft het een lokaal zonne-energie project (Winkel, Nieuwe-Niedorp, Oude-Niedorp, Barsingerhorn en omgeving, Wieringen, Wieringermeer, Wijk 06, Wieringerwaard en omgeving)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen verrekenen met de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 1778).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!