Zonnepanelen Heerhugowaard kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Heerhugowaard? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en je kunt er geld mee verdienen. Met zonnepanelen op het dak wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Vanwege de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en salderingsregeling (teruglevering) zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Met onze tool check je waardevolle tips over zonnepanelen kopen in Heerhugowaard!

zonnepanelen installateur 1701
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Goed voor het milieu.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHeerhugowaard
Postcode1701
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31090 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Heerhugowaard juni 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Wel bestaan er gemeentes met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door gebruik te maken van www.heerhugowaard.nl ontdek jij de spelregels in de gemeente Heerhugowaard. Is de informatie niet te vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ook mag je ook gebruik maken van de prima salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Heerhugowaard kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Geholpen door de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Heerhugowaard
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Heerhugowaard kan je aan de slag met o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens heel voordelig een lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt mag iedereen de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5050), dan is jouw winst al €1060,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. De term hiervoor is salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In dat geval zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en schommelt tussen de €0,04 en €0,09

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Pakweg 800.000 woningen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Heerhugowaard komen doorgaans uit tussen de €4100 en €6600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen genereert grofweg 2950 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Budget Energie en/of Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €663,75 (prijs juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Heerhugowaard kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder vind jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119106€3475 – €4250€410
2293011€5075 – €5775€500
3336016€5900 – €6025€850
4405018€6400 – €6750€930
5431020€7100 – €7200€1020
6489021€7675 – €8125€1050

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Overigens is een hellingshoek van 35 graden het beste. Wegens de zonnepanelencheck Heerhugowaard ontdek jij of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Heerhugowaard bedraagt 2890 kWh. Je hebt dus nodig omstreeks 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen gewenst, voor 1975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2875 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3850 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de investeerders maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Verder vind je dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Heerhugowaard?

Voor het laten leggen van panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-heerhugowaard

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Heerhugowaard vergelijken? Met behulp van de adviezen van onze specialisten zoek jij in enkele stappen een erkende aanbieder in jouw streek. De meeste monteurs beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijs. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Specificeer duidelijk het huis. Het soort huis (schuin & plat) en de focus-richting van de woning zijn belangrijke onderdelen. Selecteer ook een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk relevant zonnepanelen advies in Heerhugowaard.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn voorletter + achternaam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Op die manier weten we hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Als laatste ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Pas op voor alleen de scherpste prijs, maar wees scherp op eventuele keurmerken (zoals IEC keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien nogal wat interessante collectieve zonnepanelen projecten. Met name gebouwendie het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf +/- €15,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Heerhugowaard.
 • Je neemt een “zonnedeel” via onder andere www.zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Heerhugowaard op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Het zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Concreet: het gaat alleen om de prijs van stroom, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het om een lokaal project (Schrijverswijk, Schilderswijk, Planetenwijk, Bomen- Recreatiewijk, Heemradenwijk, Edelstenenwijk, Stadshart, Molenwijk, Rivierenwijk, Bedrijventerrein, Butterhuizen, Oostertocht, Zuidwijk, Huygenhoek, Stad van de Zon, De Draai, Broekhorn, De Noord, Buitengebied Noord, ’t Kruis, Buitengebied Zuid)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie afhalen van jouw energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De conditie is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 1700, 1701, 1702, 1703, 1704, 1705, 1706, 1842).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!