Zonnepanelen Den Oever kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Den Oever? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en winstgevend. Door innovatieve zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Wegens de steeds gunstigere prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de saldering / teruglevering (vergoeding) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door middel van onze tool lees jij waardevolle raadgeving die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Den Oever!

zonnepanelen installateur 1779
 • Een kleiner energiecontract.
 • Goed voor het milieu.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1779
Netnummer0227 (+31227)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Den Oever april 2024

De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2013. Wel bestaan er gemeentes met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door gebruik te maken van www.hollandskroon.nl bekijk jij hoe het ervoor staat in de gemeente Hollands Kroon. Kan je hier niets over vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Als laatste is er nog een royale salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Hollands Kroon kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Den Oever
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Den Oever kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen heel voordelig een krediet kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In dat geval kan men de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5800), dan loopt dit al op tot €1218. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de reguliere stroomprijs. Dit noemen we salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Wat dat betreft biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,05 en €0,10

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is overeenkomstig met een 6 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Grofweg een half miljoen huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Den Oever zitten vaak tussen de €4600 en €6600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa circa 3010 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Essent of Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €677,25 (tarief april 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Den Oever kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht bekijk jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120306€3700 – €4225€440
2295013€5300 – €5675€675
3332015€6100 – €6175€700
4410016€6450 – €6775€920
5454019€6975 – €7300€970
6494021€7675 – €8150€1110

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Verder is een hellingshoek van 36 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck Den Oever bekijk jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Den Oever is 3050 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig ongeveer 10 panelen van 315 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1850 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3825 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de consumenten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Overigens bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze panelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Den Oever?

Bij het installeren van panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Doorgaans is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-den-oever

Installateur zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Den Oever vergelijken? Door onderstaande tips vergelijk je vandaag nog een deskundige specialist in je postcodegebied. Veel installateurs beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de kosten. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een woning in privé-bezit? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Detailleer de karakteristieken van de woning. Het genre huis (schuin + plat) en de geografische ligging van het huis zijn zaken die van belang zijn. Maak daarna een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur geeft dan uitstekend zonnepanelen advies in Den Oever.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, het 06-nummer, en het emailadres. Dan is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Aansluitend versturen ze de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs uit uw regio. Pas op voor alleen de goedkoopste prijzen, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn RoHS certificaat, CE-keurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of is de investering nu te groot? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien verscheidene bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor verenigingen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf €35,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Hollands Kroon.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via bijvoorbeeld Zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Na het verstrijken van de periode (15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Den Oever op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is zeker een milieuvriendelijk optie. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Belangrijk: dit is uitsluitend de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Winkel, Nieuwe-Niedorp, Oude-Niedorp, Barsingerhorn en omgeving, Wieringen, Wieringermeer, Wijk 06, Wieringerwaard en omgeving)? Op dat moment kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 1779).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!