Zonnepanelen Hippolytushoef kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Hippolytushoef? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en goed voor de portemonnee. Gebruikmakend van zonnepanelen op je woning kan je zelf stroom opwekken. Mede door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de terugleververgoeding (saldering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn dak geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door gebruik te maken van deze website ontdek jij veelzijdige details die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Hippolytushoef!

zonnepanelen installateur 1778
 • Lagere energielasten.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1778
Netnummer0227 (+31227)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hippolytushoef juni 2024

De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. In verschillende gemeentes zien we speciale regelingen en/of leningen. Door te surfen naar www.hollandskroon.nl doorzoek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Hollands Kroon. Kan je het niet vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Ook mag je ook gebruik maken van de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Hollands Kroon kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Middels de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Hippolytushoef
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Hippolytushoef kan je aan de slag met o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren zonder hoge lasten een speciaal type lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Op dat moment kan men de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5750), dan profiteer je al van een korting van €1207,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je de gehanteerde stroomprijs. De term hiervoor is salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Wat dat betreft biedt de energieleverancier een lager tarief voor deze extra zonnestroom. We spreken dan over een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en zit vaak tussen de €0,055 en €0,11

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5% rente. De win is er niet alleen voor onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Grofweg 650.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Hippolytushoef variëren tussen de €5000 en €6500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in circa 2990 kWh stroom. Bij een maatschappij als Greenchoice of Qurrent betaal je daarvoor zo’n €672,75 (tarief juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Hippolytushoef kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf check je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118808€3525 – €4300€400
2281013€5125 – €5625€650
3355014€5925 – €6025€725
4389018€6375 – €6775€900
5456020€6900 – €7300€960
6489022€7575 – €7825€1050

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Hippolytushoef zie je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hippolytushoef is 3050 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 10 pv-panelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 1825 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2875 kWh gaan we uit van 11, en voor 3900 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Veel mensen kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Hippolytushoef?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hippolytushoef

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Hippolytushoef vergelijken? Via het onderstaande stappenplan heb jij zonder problemen een betrouwbare leverancier in jouw omgeving. Tal van specialisten bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijzen. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Schets de eigenschappen van de woning. Het soort woning (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn relevant. Kies tevens een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur geeft op die manier geschikt zonnepanelen advies in Hippolytushoef.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier weten we hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Nadien krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook op certificering (bijv. ISO certificaat, CE-keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden verschillende bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld scholen die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf ongeveer €15,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Hollands Kroon.
 • Je participeert in een zonnedeel via initiatieven zoals www.greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Wanneer het contract eindigd (standaard 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Hippolytushoef op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een dergelijk zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Goed om te weten: het gaat alleen om de prijs van stroom, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft dit een regionaal project (Winkel, Nieuwe-Niedorp, Oude-Niedorp, Barsingerhorn en omgeving, Wieringen, Wieringermeer, Wijk 06, Wieringerwaard en omgeving)? In die situatie kan je ook stroom-belastingen afhalen van jouw energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie start (postcodes 1777, 1778).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!