Zonnepanelen Middenmeer kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Middenmeer? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en je kunt er geld mee verdienen. Geholpen door zonnepanelen op het dak is het mogelijk eigen energie te genereren. Als gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toepasbare salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn dak geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? D.m.v. onze website check je samengestelde adviezen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Middenmeer!

zonnepanelen installateur 1775
 • Makkelijk geld besparen.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1775
Netnummer0227 (+31227)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Middenmeer juni 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Een aantal gemeenten hanteren wel aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via hun online portaal www.hollandskroon.nl ontdek je wat de regels zijn in de gemeente Hollands Kroon. Is er niets over te lezen? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit levert al snel honderden euro’s op. Bovendien bestaat er een interessante salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Hollands Kroon zijn er verschillende mogelijkheden.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Middenmeer
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Middenmeer kan je onder andere een beroep doen op de GreenLoans lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee consumenten met een interessante rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Op dat moment kan men de aankoop BTW terugvragen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5725), dan is het belastingvoordeel al €1202,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Kom je er niet uit? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor ontvang je de gehanteerde stroomprijs. In de volksmond: salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dat het geval is biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit staat bekend als terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en schommelt tussen de €0,06 en €0,09

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Ongeveer een half miljoen woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Middenmeer variëren tussen de €5200 en €6400 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen staat voor plusminus 2980 kWh stroom. Bij een maatschappij als Essent en/of NLE betaal je hiervoor wel €670,5 (tarief juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Middenmeer is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna lees je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118308€3450 – €4375€380
2281012€5225 – €5800€675
3337015€6075 – €6100€700
4395016€6400 – €6725€940
5462019€7025 – €7275€1030
6494023€7675 – €8000€1110

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Wegens de zonnepanelencheck Middenmeer achterhaal jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Middenmeer is 3050 kWh. Je hebt dus nodig rond de 10 panelen van 285 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1825 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2950 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3950 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de klanten prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Verder onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Middenmeer?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op het huis is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-middenmeer

Installateur zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Middenmeer vergelijken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten vind je moeiteloos een betrouwbare leverancier in jouw omgeving. Veel specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de installatiekosten. Wees scherp op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt uw eigen woning of een huurhuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets het soort huis. Het type dak (schuin of plat) en de oriëntatie van het dak zijn hierin van enorm belang. Kies tevens een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman levert jou dan ook professioneel zonnepanelen advies in Middenmeer.

 4. Overige gegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Van belang zijn jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan weten wij hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar kijk goed naar certificaten en keurmerken (zoals bijv. ISO certificaat, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn panelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen meerdere mooie collectieve zonnepanelen projecten. Met name clubhuizen die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, gemiddeld zo’n €15,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Hollands Kroon.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via concepten als www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na het verstrijken van de periode (10 tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Middenmeer op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar ook financieel is het interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Vergeet niet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is het zonnestroom uit de buurt (Winkel, Nieuwe-Niedorp, Oude-Niedorp, Barsingerhorn en omgeving, Wieringen, Wieringermeer, Wijk 06, Wieringerwaard en omgeving)? In dat geval kan je ook stroom-belastingen in mindering brengen op de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Het is een must dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 1775).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!