Zonnepanelen Kreileroord kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Kreileroord? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en je kunt er geld mee verdienen. Door thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Ten gevolg van de dalende verkoopprijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door deze website doorzoek je veelzijdige adviezen die helpen bij zonnepanelen kopen in Kreileroord!

zonnepanelen installateur 1773
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Zet het milieu op 1.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1773
Netnummer0227 (+31227)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kreileroord juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn gemeenten met speciale regelingen en/of leningen. Door gebruik te maken van www.hollandskroon.nl ontdek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Hollands Kroon. Is de informatie niet te vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Bovendien kan men kiezen voor de interessante salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Hollands Kroon is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Op basis van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Kreileroord
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Kreileroord kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren heel voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Ga je voor een set met 10 panelen (€5675), dan bedraagt dit al €1191,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie krijg je de gehanteerde stroomprijs. Dit heet ook wel salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Wat dat betreft is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en zit vaak tussen de €0,06 en €0,095

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Plusminus 700.000 woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Kreileroord variëren tussen de €4600 en €5600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op ongeveer 2960 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en/of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €666 (tarieven juni 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Kreileroord is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna check je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120507€3700 – €4425€430
2271013€5175 – €5900€575
3330014€5925 – €6100€825
4398017€6400 – €6600€880
5463019€7075 – €7300€1030
6497021€7525 – €7800€1090

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Door o.a. de zonnepanelencheck Kreileroord check je de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kreileroord bedraagt 3050 kWh. Dit kan je zelf opwekken met circa 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 1925 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2850 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3975 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Veel klanten verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Tevens vinden we dunne-film panelen. Deze PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Kreileroord?

Bij het installeren van PV-panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kreileroord

Installateur zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Kreileroord vergelijken? D.m.v. onze stappenplan tref je in korte tijd een deskundige expert in jouw omgeving. Diverse installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de installatiekosten. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat zijn je wensen?

  Schets de aard van het huis. Het genre dak (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige levert jou dan ook geschikt zonnepanelen advies in Kreileroord.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn je voor- en achternaam, het 06-nummer, en het mailadres. Vandaar komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Daarna ontvangt u ook de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar let ook op eventuele keurmerken (bijvoorbeeld ISO certificaat, IEC keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien vele aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan bedrijven die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf plusminus €22,50 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Hollands Kroon.
 • Je participeert in een zonnedeel via bijvoorbeeld Greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Wanneer het contract eindigd (15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Kreileroord op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een dergelijk zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Toelichting: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is het een project in je eigen buurt (Winkel, Nieuwe-Niedorp, Oude-Niedorp, Barsingerhorn en omgeving, Wieringen, Wieringermeer, Wijk 06, Wieringerwaard en omgeving)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting verrekenen met de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De conditie is dat je samen met anderen een speciale coöperatie opstart (postcodes 1773).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!