Zonnepanelen Oranjewoud kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Oranjewoud? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en financieel interessant. Door gebruik te maken van de investering in zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door de lagere prijs van de panelen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toe te passen salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? D.m.v. onze tool doorzoek jij veelzijdige gegevens over zonnepanelen kopen in Oranjewoud!

zonnepanelen installateur 8453
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8453
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oranjewoud mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. Er zijn gemeenten met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de website www.heerenveen.nl bekijk je wat de regels zijn in de gemeente Heerenveen. Is er niets over te lezen? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Tevens is er nog een interessante salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Heerenveen kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Oranjewoud
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Oranjewoud kan je aan de slag met o.a. de GreenLoans lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huishoudens met een interessante rente een duurzaamheidslening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Dan kan men de aankoop BTW indienen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5250), dan is jouw winst al €1102,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt lever je terug aan het energienet. In ruil ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. In de volksmond: salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Wat dat betreft biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en zit vaak tussen de €0,035 en €0,09

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Al ruim 550.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (mei 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Oranjewoud liggen tussen de €4700 en €6900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in pak ‘m beet 3040 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Engie of Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €684 (onkosten mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Oranjewoud kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder vind jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118706€3625 – €4350€400
2283013€5275 – €5725€625
3351016€5925 – €6175€875
4406018€6350 – €6725€920
5466020€7050 – €7175€1000
6489023€7550 – €8100€1110

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Daarnaast is een hellingshoek van 35 graden het beste. Mede door de zonnepanelencheck Oranjewoud lees jij of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oranjewoud is 2630 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 12 panelen van 325 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 925 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1850 kWh zijn dat er 8, voor 2825 kWh zijn dat er 11, en voor 4000 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Meer dan de helft van de bewoners maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer vind je dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Oranjewoud?

Voor het laten leggen van panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Meestal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oranjewoud

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Oranjewoud vergelijken? Geholpen door de adviezen van onze specialisten zoek jij snel en eenvoudig een uitmuntende installateur in je postcoderoos. Verschillende specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen het tarief. Check ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een woning in privé-bezit? Wat is de stroomvraag? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Detailleer het soort woning. Het type huis (schuin of plat) en de geografische ligging van het huis zijn zaken die van belang zijn. Kies vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige geeft jou dan erkend zonnepanelen advies in Oranjewoud.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Van belang zijn achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Op basis daarvan is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend ontvang je de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs uit de omgeving. Pas op voor alleen de scherpste prijs, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. CE-keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan nogal wat rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gymzalen die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf plusminus €17,50 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Heerenveen.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via portalen zoals Greencrowd. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de overeengekomen periode (10 tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Oranjewoud op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Friesland
Een specifiek zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Goed om te weten: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Is dit zonnestroom uit de buurt (Heerenveen, Noord-Heerenveen, Hoornsterzwaag, Jubbega, Oranjewoud, Skarsterlân, Boarnsterhim)? Op dat moment mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 8453).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!