Zonnepanelen Nieuwebrug kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Nieuwebrug? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en financieel interessant. Dankzij de investering in zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Wegens de dalende verkoopprijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de terugleververgoeding (saldering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met de zonnepanelen-vergelijker vind je omvangrijke info die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Nieuwebrug!

zonnepanelen installateur 8469
 • Een lagere energierekening.
 • Duurzame investering.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • BTW terugvragen.

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8469
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nieuwebrug mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. In verschillende gemeentes zien we subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door te surfen naar www.heerenveen.nl vind jij wat de regels zijn in de gemeente Heerenveen. Is er niets over te lezen? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €700,00. Tevens noemen we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Heerenveen zijn er verschillende mogelijkheden.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Nieuwebrug
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Nieuwebrug zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren verrassend voordelig een lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan je de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5625), dan is het voordeel al €1181,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Met een duur woord heet dit salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In die situatie biedt de energieleverancier een lager tarief voor de overproductie. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en varieert tussen de €0,03 en €0,095

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 4% spaarrekening. De win is er niet alleen voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Meer dan 600.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Nieuwebrug schommelen tussen de €5000 en €5900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa ongeveer 2780 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Essent en Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €625,5 (prijspeil mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Nieuwebrug bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht doorzoek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117506€3450 – €4400€400
2274012€5225 – €5875€650
3333016€6025 – €6075€850
4413018€6375 – €6600€950
5442020€7050 – €7150€1010
6500022€7525 – €8175€1100

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Omwille van de zonnepanelencheck Nieuwebrug achterhaal je of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nieuwebrug bedraagt 2630 kWh. Dit kan je zelf genereren met ongeveer 11 panelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1825 kWh gaat het om 8, voor 2925 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3975 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. De doorsnee mensen geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Nieuwebrug?

Voor het leggen van panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaliter is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nieuwebrug

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Nieuwebrug vergelijken? Op basis van de adviezen van onze specialisten vergelijk je in een zeer korte periode een uitstekende aanbieder in je postcodegebied. Verschillende aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Houd ook rekening met relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Omschrijf zo concreet mogelijk het huis. De woning-categorie (schuin en/of plat) en de ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Maak ook een keuze voor een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman biedt zo actueel zonnepanelen advies in Nieuwebrug.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Daardoor is het helder hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Aansluitend ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen uit de buurt. Er is meer dan alleen de aantrekkelijkste prijs, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (zoals bijv. RoHS certificaat, Recyclage, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is het dak te klein voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen verscheidene prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gymzalen die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf €15,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Heerenveen.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als Zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de looptijd (standaard 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Nieuwebrug op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een specifiek zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Let op: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft dit een lokaal zonne-energie project (Heerenveen, Noord-Heerenveen, Hoornsterzwaag, Jubbega, Oranjewoud, Skarsterlân, Boarnsterhim)? Dan mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 8469).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!