Zonnepanelen Oudehorne kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Oudehorne? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en je kunt er geld mee verdienen. Door zonnepanelen bij je huis wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Mede door gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het overal mogelijk? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Dankzij onze tool check jij praktische gegevens die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Oudehorne!

zonnepanelen installateur 8414
 • Lagere energielasten.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8414
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oudehorne mei 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. In sommige gemeentes zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de website www.heerenveen.nl lees jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Heerenveen. Is dit voor jou onduidelijk? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Ook is er nog een prima salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Heerenveen zijn er een aantal opties.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Oudehorne
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Oudehorne kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten zonder hoge lasten een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Als dat het geval is kan jij de aankoop BTW aanvragen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€4725), dan is het voordeel al €992,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Ter compensatie krijg je de gehanteerde stroomprijs. Dit noemen we salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en fluctueert tussen de €0,05 en €0,095

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, echter ook op financieel vlak. Al ruim 500.000 consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (mei 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Oudehorne variëren tussen de €4300 en €6700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een pakket met 10 panelen staat voor pakweg 2830 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en/of Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €636,75 (kosten mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Oudehorne kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder bekijk jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120608€3625 – €4300€440
2302012€5100 – €5700€625
3348014€5925 – €6100€875
4390016€6400 – €6850€950
5442019€7075 – €7150€960
6494022€7450 – €8125€1110

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Wegens de zonnepanelencheck Oudehorne check jij of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oudehorne bedraagt 2630 kWh. Dit kan je zelf opwekken met ongeveer 10 zonnepanelen van 315 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 1850 kWh moet je uitgaan van 8, voor 3000 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3925 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. De meeste klanten maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Mede vind je dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Oudehorne?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In algemene zin moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oudehorne

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Oudehorne vergelijken? Door middel van de uitleg die hierna komt heb jij snel en eenvoudig een goede monteur in jouw streek. Veel aanbieders beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de prijzen. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een huurhuis of koopwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf duidelijk de woning. De dak-categorie (schuin + plat) en de ligging van de woning zijn daarin van belang. Kies ook een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf levert jou dan ook erkend zonnepanelen advies in Oudehorne.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Zo is het helder hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens ontvangt u ook de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na uiterlijk een week ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de laagste prijs, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (bijv. ISO certificaat, TÜV keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen vele prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor bedrijven die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, gemiddeld zo’n €22,50 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Heerenveen.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via portalen zoals ZonnepanelenDelen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Zodra de contractperiode is verstreken (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Oudehorne op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar je kan er ook fors mee besparen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Disclaimer: dit is uitsluitend de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Spreken we over zonnestroom uit de buurt (Heerenveen, Noord-Heerenveen, Hoornsterzwaag, Jubbega, Oranjewoud, Skarsterlân, Boarnsterhim)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de energiebelasting aftrekken van je energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 8413, 8414).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!