Zonnepanelen Hoornsterzwaag kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Hoornsterzwaag? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en men kan er flink door besparen. Door middel van zonnepanelen gericht op het zuiden is het mogelijk eigen energie te genereren. Door o.a. de hogere wattpiek per zonnepaneel, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toe te passen salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dit ook op ons dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met de zonnepanelen-vergelijker vind jij bruikbare gegevens die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Hoornsterzwaag!

zonnepanelen installateur 8412
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Los van de energieleverancier.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8412
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hoornsterzwaag mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2013. Verscheidene gemeentes werken met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Op de energie pagina’s van www.heerenveen.nl vind jij wat de regels zijn in de gemeente Heerenveen. Onduidelijke informatie? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €700,00. Als laatste is er ook een prima salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Heerenveen zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Aan de hand van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Hoornsterzwaag
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Hoornsterzwaag kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens tegen een lage rente een lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4700), dan bedraagt dit al €987. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terugleveren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. De term hiervoor is salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde stroom. De term hiervoor is de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en fluctueert tussen de €0,05 en €0,085

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Om en nabij 700.000 consumenten hebben panelen laten installeren.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Hoornsterzwaag liggen tussen om en nabij de €5300 en €6700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor pak ‘m beet 2820 kWh stroom. Bij een maatschappij als Engie en Nuon betaal je hiervoor wel €634,5 (kosten mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Hoornsterzwaag kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht doorzoek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120607€3550 – €4500€410
2309013€5175 – €5675€500
3325016€6050 – €6175€850
4407018€6425 – €6750€930
5466020€7025 – €7200€1030
6513021€7525 – €8100€1060

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Bovendien is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Hoornsterzwaag check je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hoornsterzwaag bedraagt 2630 kWh. Dit staat voor om en nabij 11 pv-panelen van 290 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 4 pv-panelen gewenst, voor 1900 kWh gaan we uit van 8, voor 2875 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3825 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. De doorsnee klanten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Daarnaast vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Hoornsterzwaag?

Voor PV-panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hoornsterzwaag

Installateur zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Hoornsterzwaag vergelijken? Middels het advies hieronder zoek jij vandaag nog een uitmuntende vakman in de regio. De meeste adviseurs beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de prijs. Bekijk ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf de eigenschappen van de woning. Het genre woning (schuin of plat) en de focus-richting van het huis zijn hierin van enorm belang. Kies tevens een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert geeft jou dan erkend zonnepanelen advies in Hoornsterzwaag.

 4. Voorkeur voor contact

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan is het helder hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 5 dagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld VDE keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien meerdere interessante collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn stadions die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf ongeveer €22,50 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Heerenveen.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via initiatieven zoals ZonnepanelenDelen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Hoornsterzwaag op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Friesland
Het zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar je kan er ook fors mee besparen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Concreet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Heerenveen, Noord-Heerenveen, Hoornsterzwaag, Jubbega, Oranjewoud, Skarsterlân, Boarnsterhim)? Wanneer het in die categorie valt mag men ook belastingen op stroom in mindering brengen op de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 8412).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!