Zonnepanelen Bontebok kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Bontebok? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en leveren ook nog eens euro’s op. Op basis van het zonnepanelen-systeem wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Mede door de dalende inkoopprijs, de opties voor BTW teruggave, en de toe te passen salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat is het rendement na 10 jaar? Via onze website vind jij praktische raadgeving over zonnepanelen kopen in Bontebok!

zonnepanelen installateur 8415
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Zet het milieu op 1.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8415
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bontebok mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via hun online portaal www.heerenveen.nl doorzoek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Heerenveen. Is dit voor jou onduidelijk? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Bovendien is er ook een royale salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Heerenveen kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Bontebok
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Bontebok zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren verrassend voordelig een groene lening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wanneer je in die categorie valt mag iedereen de BTW van de aankoop terugvorderen. Het BTW percentage is 21%. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4775), dan is het belastingvoordeel al €1002,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest lever je terug aan het energienet. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). In de volksmond: salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Op dat moment zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor deze extra zonnestroom. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en vinden we terug tussen de €0,055 en €0,085

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een royale 4% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Circa 800.000 investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Bontebok variëren tussen de €5200 en €5500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert grofweg 2850 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Essent of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €641,25 (prijs mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Bontebok kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna lees jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120106€3475 – €4250€440
2280012€5225 – €5800€575
3349014€6000 – €6075€850
4380018€6475 – €6775€920
5456019€6925 – €7225€970
6501021€7450 – €7800€1110

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Omwille van de zonnepanelencheck Bontebok achterhaal jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bontebok is 2630 kWh. Dit kan je zelf opwekken met zo’n 12 panelen van 290 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 1875 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2900 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3900 kWh gaat het om 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. De doorsnee investeerders kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Verder vinden we dunne-film zonnepanelen. Deze panelen zijn breed inzetbaar. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Bontebok?

Voor het leggen van panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Doorgaans is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bontebok

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Bontebok vergelijken? Op basis van het onderstaande stappenplan vergelijk jij vandaag nog een uitstekende leverancier in de buurt. Tal van specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het een woning in privé-bezit? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Omschrijf de aard van het huis. Het soort woning (schuin + plat) en de oriëntatie van de woning zijn hierin van enorm belang. Selecteer tevens een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf biedt zo erkend zonnepanelen advies in Bontebok.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Vandaar is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Nadien verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen volgen er offertes van experts uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan IEC keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien meerdere duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gymzalen die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf +/- €20,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Heerenveen.
 • Je neemt een “zonnedeel” via initiatieven zoals Zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Zodra de contractperiode is verstreken (standaard 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Bontebok op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een specifiek zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Toelichting: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is het een lokaal zonne-energie project (Heerenveen, Noord-Heerenveen, Hoornsterzwaag, Jubbega, Oranjewoud, Skarsterlân, Boarnsterhim)? Dan kan je ook stroom-belastingen in mindering brengen op de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De regel is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een energiecoöperatie opricht (postcodes 8415).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!