Zonnepanelen Akkrum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Akkrum? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en fiscaal aantrekkelijk. Door gebruik te maken van zonnepanelen op je woning is het mogelijk eigen energie te genereren. Mede door de lagere prijs van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Met de zonnepanelen-vergelijker check jij veelzijdige informatie die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Akkrum!

zonnepanelen installateur 8491
 • Lagere energielasten.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8491
Netnummer0566 (+31566)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Akkrum mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2013. Wel bestaan er gemeentes met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de site www.heerenveen.nl ontdek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Heerenveen. Is er niets over te lezen? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ook noemen we de interessante salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Heerenveen is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Aan de hand van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Akkrum
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Akkrum bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren extra goedkoop een krediet kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie mag je de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€4725), dan is het belastingvoordeel al €992,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de reguliere stroomprijs. We spreken dan over salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dat het geval is betaald de leverancier minder voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. We spreken dan over een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en vinden we terug tussen de €0,05 en €0,08

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Plusminus 750.000 consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Akkrum liggen tussen om en nabij de €5300 en €5900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op grofweg 2950 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Greenchoice en NLE betaal je hiervoor wel €663,75 (vergoeding mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Akkrum bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder lees je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119807€3425 – €4225€440
2307012€5200 – €5825€650
3342016€5925 – €6175€875
4389016€6550 – €6650€920
5459019€7000 – €7225€960
6486022€7500 – €7850€1070

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Bovendien is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck Akkrum bekijk jij of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Akkrum is 2630 kWh. Hiervoor heb je nodig omstreeks 12 pv-panelen van 295 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 950 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen toereikend, voor 1875 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2925 kWh gaan we uit van 12, en voor 3900 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De meeste consumenten verkiezen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evenzeer kun je kiezen voor dunne-film panelen. Deze panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Akkrum?

Voor de installatie van zonnepanelen op uw dak is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-akkrum

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Akkrum vergelijken? Aan de hand van onze stappenplan vind jij snel en eenvoudig een goede specialist in je woonplaats. Sommige installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Bekijk ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Specificeer het type woning. Het soort huis (plat of schuin) en de focus-richting van het dak zijn cruciaal. Maak vervolgens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman biedt zo interessant zonnepanelen advies in Akkrum.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Zo is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna ontvang je de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  In 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar wees scherp op de benodigde certificaten (voorbeelden zijn Recyclage, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden vele prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gymzalen die hun dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, beginnend bij €35,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Heerenveen.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via concepten als Greencrowd. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Akkrum op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Disclaimer: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het over een lokaal zonne-energie project (Heerenveen, Noord-Heerenveen, Hoornsterzwaag, Jubbega, Oranjewoud, Skarsterlân, Boarnsterhim)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting aftrekken van je energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Het is een must dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 8490, 8491).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!