Zonnepanelen Nieuweschoot kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Nieuweschoot? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en hebben een prima rendement. Met krachtige zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Omwille van de dalende verkoopprijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en salderingsregeling (teruglevering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Middels zonnepanelenrevolutie.nl ontdek je uitgebreide info over zonnepanelen kopen in Nieuweschoot!

zonnepanelen installateur 8452
 • Een lagere energierekening.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8452
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nieuweschoot mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer sinds 2013. In sommige gemeentes zijn er regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar www.heerenveen.nl doorzoek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Heerenveen. Is dit voor jou onduidelijk? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ook is er nog een uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Heerenveen kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door middel van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Nieuweschoot
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Nieuweschoot kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten tegen een aantrekkelijke rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie mag iedereen de BTW van de aankoop terugkrijgen. Het gaat hier om 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5225), dan is jouw winst al €1097,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Hiervoor ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit noemen we de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en schommelt tussen de €0,06 en €0,08

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Niet alleen goed voor het klimaat, echter ook op financieel vlak. Al ruim 700.000 woningen zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Nieuweschoot liggen tussen de €5100 en €6400 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op om en nabij 3030 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Delta en/of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €681,75 (tarieven mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Nieuweschoot kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna ontdek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119207€3700 – €4300€420
2292012€5000 – €5725€625
3338016€6025 – €6025€800
4391016€6375 – €6800€880
5442020€6975 – €7250€960
6491021€7700 – €8000€1060

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Ook is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Vanwege de zonnepanelencheck Nieuweschoot vind je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nieuweschoot is 2630 kWh. Je hebt dus nodig om en nabij 11 pv-panelen van 325 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 1825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2875 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3975 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. Veel consumenten verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Verder vind je dunne-film panelen. Dit type panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Nieuweschoot?

Tijdens de montage van panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In algemene zin moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nieuweschoot

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Nieuweschoot vergelijken? Dankzij onze stappenplan tref jij moeiteloos een goede vakman in je woonplaats. Verscheidene aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Beschrijf duidelijk het huis. Het genre woning (plat & schuin) en de geografische ligging van het dak zijn daarin van belang. Kies tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur biedt zo goedzonnepanelen advies in Nieuweschoot.

 4. Overige gegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Hierdoor weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Pas op voor alleen de goedkoopste prijzen, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (zoals bijv. VDE keurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen diverse interessante collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn ondernemingen die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf ongeveer €30,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Heerenveen.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via bijvoorbeeld Duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen periode (standaard 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Nieuweschoot op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een specifiek zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Toelichting: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is het stroom van panelen in de buurt (Heerenveen, Noord-Heerenveen, Hoornsterzwaag, Jubbega, Oranjewoud, Skarsterlân, Boarnsterhim)? Op dat moment kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 8452).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!