Zonnepanelen Haskerdijken kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Haskerdijken? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en leveren ook nog eens euro’s op. Gebruikmakend van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelfstandig duurzame stroom op. Gezien gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de terugleververgoeding (saldering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is mijn dak geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Aan de hand van deze pagina doorzoek je veelzijdige aanbevelingen over zonnepanelen kopen in Haskerdijken!

zonnepanelen installateur 8468
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8468
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Haskerdijken mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. In sommige gemeentes zijn er regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de website www.heerenveen.nl ontdek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Heerenveen. Kan je het niet vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit levert al snel honderden euro’s op. Tevens kan men kiezen voor de handige salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Heerenveen zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Dankzij de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Haskerdijken
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Haskerdijken kan je onder andere een beroep doen op de SVn Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens met een lage rente een groene lening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval kan je de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5600), dan loopt dit al op tot €1176. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dit aan de orde is biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en fluctueert tussen de €0,035 en €0,10

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Circa 500.000 consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Haskerdijken variëren tussen de €4400 en €6800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat gelijk aan circa zo’n 2770 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Engie en/of Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €623,25 (prijs mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Haskerdijken kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna bekijk je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119507€3650 – €4275€440
2298012€5125 – €5775€525
3357014€6100 – €6125€875
4404017€6350 – €6750€890
5470019€7075 – €7275€990
6491023€7625 – €7975€1090

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Haskerdijken bekijk jij of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Haskerdijken is 2630 kWh. Dit staat voor om en nabij 12 zonnepanelen van 300 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 825 kWh zijn 5 panelen genoeg, voor 1900 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2850 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3800 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst komt aardig overeen. Meer dan de helft van de investeerders maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer zijn er dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Haskerdijken?

Puur voor PV-panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In algemene zin is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-haskerdijken

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Haskerdijken vergelijken? Met behulp van de uitleg die hierna komt zoek je in korte tijd een deskundige installateur in jouw streek. Tal van monteurs beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijs. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf de karakteristieken van de woning. Het soort dak (schuin & plat) en de focus-richting van de woning zijn relevant. Maak tevens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur levert jou dan ook interessant zonnepanelen advies in Haskerdijken.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Dan weten we hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens verzenden zij de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op de aanbieder met de laagste prijs, maar vraag ook om relevante keurmerken (bijv. ISO certificaat, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen verscheidene aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan verenigingen die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf plusminus €30,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Heerenveen.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel bij bedrijven als Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Wanneer het contract eindigd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Haskerdijken op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook euro’s op. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Concreet: het gaat alleen om de prijs van stroom, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het over een regionaal project (Heerenveen, Noord-Heerenveen, Hoornsterzwaag, Jubbega, Oranjewoud, Skarsterlân, Boarnsterhim)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de stroom-belasting in mindering brengen op de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 8468).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!