Zonnepanelen Terband kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Terband? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en hebben een prima rendement. Via zonnepanelen gericht op het zuiden wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Mede door dalende prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en salderingsregeling (teruglevering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Via zonnepanelenrevolutie.nl doorzoek jij waardevolle details die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Terband!

zonnepanelen installateur 8449
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8449
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Terband mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Wel bestaan er gemeentes met een geldpotje voor duurzame investeringen. Bij het energieloket op www.heerenveen.nl ontdek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Heerenveen. Is de informatie niet te vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Voorts is er de keuze voor de handige salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Heerenveen kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Via de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Terband
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Terband bestaan er mogelijkheden zoals de Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten heel voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Op dat moment kan jij de aankoop BTW indienen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5175), dan is jouw winst al €1086,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor ontvang je de reguliere stroomprijs. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde stroom. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en fluctueert tussen de €0,06 en €0,105

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim een half miljoen huizen hebben panelen laten installeren.

Kosten
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Terband liggen tussen de €5400 en €6300 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen genereert pak ‘m beet 3010 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Eneco en Nuon betaal je hiervoor wel €677,25 (prijs mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Terband kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht tref jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120208€3600 – €4300€440
2289013€5200 – €5650€525
3356015€6050 – €6100€850
4395017€6325 – €6825€910
5453019€7025 – €7225€1010
6519022€7700 – €8075€1080

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Mede door de zonnepanelencheck Terband bekijk je of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Terband is 2630 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 10 pv-panelen van 320 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 pv-panelen gewenst, voor 1925 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2975 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3800 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. De meeste bewoners maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook vind je dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Terband?

Voor zonnepanelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Meestal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-terband

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Terband vergelijken? Aan de hand van het advies hieronder tref jij vandaag nog een erkende specialist in je woonplaats. Verschillende leveranciers bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de prijzen. Check ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Omschrijf de karakteristieken van de woning. De huis-categorie (schuin & plat) en de oriëntatie van het huis zijn zaken die van belang zijn. Maak ook een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Terband.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het gaat hier om je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Dan is het helder hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk verder dan de laagste prijs, maar check ook eventuele keurmerken (zoals bijv. CE-keurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien verscheidene rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor ondernemingen die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, vanaf zo’n €40,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Heerenveen.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via onder andere Greencrowd. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Wanneer het contract eindigd (10 tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Terband op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar ook financieel is het interessant. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Disclaimer: het gaat alleen om de prijs van stroom, het is exclusief de belasting op stroom. Spreken we over een lokaal zonne-energie project (Heerenveen, Noord-Heerenveen, Hoornsterzwaag, Jubbega, Oranjewoud, Skarsterlân, Boarnsterhim)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting verrekenen met de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie start (postcodes 8449).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!