Zonnepanelen Mildam kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Mildam? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en heb je razendsnel terugverdiend. Aan de hand van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Dankzij dalende kosten, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toe te passen salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met de zonnepanelen-vergelijker vind jij actuele details m.b.t. zonnepanelen kopen in Mildam!

zonnepanelen installateur 8454
 • Lagere energierekening.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8454
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Mildam mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Middels de energie info op www.heerenveen.nl bekijk jij de spelregels in de gemeente Heerenveen. Is de informatie niet te vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Daarbij onderscheiden we de interessante salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Heerenveen zijn er verschillende mogelijkheden.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Mildam
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Mildam kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren extra goedkoop een speciaal type lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Als dat het geval is mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Neem je een complete set met 10 panelen (€5275), dan bedraagt dit al €1107,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Op dat moment is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en varieert tussen de €0,04 en €0,085

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim 750.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Mildam variëren tussen de €5100 en €6900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op ongeveer 3050 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Essent of Oxxio betaal je al snel €686,25 (tarief mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Mildam bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna lees je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119007€3400 – €4425€390
2299011€5050 – €5800€575
3349014€5975 – €6075€875
4409017€6350 – €6700€920
5451019€6900 – €7175€1000
6507022€7675 – €8125€1060

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck Mildam bekijk je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Mildam bedraagt 2630 kWh. Dit staat voor rond de 10 panelen van 280 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1975 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2900 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3825 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Veel huizenbezitters bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed vinden we dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Mildam?

Voor het plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-mildam

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Mildam vergelijken? Op basis van het advies hieronder tref jij in korte tijd een uitmuntende monteur in de regio. Verscheidene aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de verkoopprijs. Check ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets het type woning. Het genre woning (plat + schuin) en de oriëntatie van het huis zijn voor de monteur interessant. Selecteer daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Mildam.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier weten wij hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte van vakmannen uit de regio. Focus niet uitsluitend op de scherpste prijs, maar check ook op certificering (je kunt denken aan VDE keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Heb jij een huurwoning, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden verschillende aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name stadions die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf €15,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Heerenveen.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via platforms als Greencrowd. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de overeengekomen periode (10 tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Mildam op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook geld op. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Concreet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft het zonnestroom uit de buurt (Heerenveen, Noord-Heerenveen, Hoornsterzwaag, Jubbega, Oranjewoud, Skarsterlân, Boarnsterhim)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De conditie is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 8454).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!