Zonnepanelen Jubbega kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Jubbega? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en winstgevend. Door zonnepanelen op het dak wek je in eigen beheer groene stroom op. Mede door de aantrekkelijke paneel prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de toepasbare salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Aan de hand van zonnepanelenrevolutie.nl lees je veelzijdige tips die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Jubbega!

zonnepanelen installateur 8411
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Goed voor het milieu.
 • Los van de energieleverancier.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8411
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Jubbega mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. In diverse gemeentes vind je interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Bij het energieloket op www.heerenveen.nl ontdek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Heerenveen. Is dit voor jou onduidelijk? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Daarbij kan men kiezen voor de royale salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Heerenveen zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Jubbega
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Jubbega kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren extra voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wat dat betreft kan iedereen de aankoop BTW indienen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4675), dan profiteer je al van een korting van €981,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Loop je ergens tegenaan? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terugleveren aan het net. Ter compensatie krijg je de reguliere stroomprijs. Dit staat bekend als salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Dan is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit “extra” deel. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en schommelt tussen de €0,035 en €0,08

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Niet alleen goed voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Plusminus 600.000 huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te betaalbaarder het wordt. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Jubbega komen doorgaans uit tussen de €4300 en €6800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een pakket met 10 panelen genereert ongeveer 2810 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €632,25 (prijspeil mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Jubbega bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf check je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118206€3450 – €4225€390
2300013€5000 – €5900€625
3338015€6075 – €6100€725
4410018€6325 – €6775€910
5446019€7025 – €7175€1030
6499021€7400 – €8000€1110

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck Jubbega bekijk jij of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Jubbega bedraagt 2630 kWh. Je hebt dus nodig plusminus 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 1875 kWh zijn dat er circa 8, voor 2900 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3925 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. De gemiddelde bewoners bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien zijn er dunne-film panelen. Deze panelen hebben een fraai uiterlijk. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Jubbega?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Meestal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-jubbega

Een zonnepanelen-installateur vinden

Goede zonnepanelen bedrijven in Jubbega vergelijken? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan vergelijk jij zonder problemen een professionele specialist in jouw omgeving. Veel installateurs beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Bekijk ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer duidelijk de woning. De woning-categorie (schuin + plat) en de focus-richting van de woning zijn hierin van enorm belang. Maak ook een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist verschaft dan namelijk aantrekkelijk zonnepanelen advies in Jubbega.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Vandaar weten we hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van experts die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn VDE keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden allerlei duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Met name stadions die hun dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, beginnend bij €17,50 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Heerenveen.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel bij bedrijven als Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Jubbega op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Friesland
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Toelichting: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Heerenveen, Noord-Heerenveen, Hoornsterzwaag, Jubbega, Oranjewoud, Skarsterlân, Boarnsterhim)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je samen met anderen een coöperatie start (postcodes 8410, 8411).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!