Zonnepanelen Gersloot kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Gersloot? Zonnepanelen zijn duurzaam en heb je razendsnel terugverdiend. Gebruikmakend van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Vanwege de dalende verkoopprijzen, de opties voor BTW teruggave, en salderingsregeling (teruglevering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dit ook op ons dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door middel van zonnepanelenrevolutie.nl ontdek je uitgebreide toelichtingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Gersloot!

zonnepanelen installateur 8457
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8457
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Gersloot mei 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Wel bestaan er gemeentes met speciale regelingen en/of leningen. Via de website www.heerenveen.nl doorzoek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Heerenveen. Is dit voor jou onduidelijk? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan men de BTW terugvragen over de factuur. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Ook is er nog een handige salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Heerenveen kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Gersloot
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Gersloot kan je bijv. gebruik maken van SVn Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huishoudens heel voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wat dat betreft mag iedereen de BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5350), dan is het belastingvoordeel al €1123,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Hiervoor ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit heet ook wel salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dit aan de orde is biedt de energieleverancier een lager tarief voor dit overschot. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,03 en €0,10

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Niet alleen goed voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Ongeveer 550.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (mei 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Gersloot komen doorgaans uit tussen de €4400 en €5600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen staat voor ongeveer 3080 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Engie en/of Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €693 (tarief mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Gersloot kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht vind jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117907€3700 – €4500€430
2310011€5275 – €5750€675
3356015€6025 – €6100€875
4405018€6450 – €6725€940
5465020€6975 – €7275€1010
6495021€7650 – €7900€1040

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Ook is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Gersloot achterhaal jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gersloot is 2630 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig rond de 12 zonnepanelen van 285 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 panelen voldoende, voor 1800 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2850 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3975 kWh zijn dat 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Meer dan 50% van de bewoners verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Daarnaast zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Gersloot?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-gersloot

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Gersloot vergelijken? Via het advies hieronder tref jij in enkele stappen een uitstekende specialist in je postcodegebied. Een aantal aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de verkoopprijs. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een huurhuis of koopwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Beschrijf het soort huis. Het genre woning (schuin + plat) en de geografische ligging van het huis zijn daarin van belang. Kies daarna een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf levert jou dan ook relevant zonnepanelen advies in Gersloot.

 4. Vul contactgegevens in

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap verzenden zij de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 3-4 dagen volgen er offertes van adviseurs die goed staan aangeschreven. Pas op voor alleen de scherpste prijs, maar check ook relevante keurmerken (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Zit je in een huurhuis, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden allerlei duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf +/- €22,50 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Heerenveen.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via platforms als ZonnepanelenDelen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen periode (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Gersloot op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Friesland
Een specifiek zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is het een lokaal project (Heerenveen, Noord-Heerenveen, Hoornsterzwaag, Jubbega, Oranjewoud, Skarsterlân, Boarnsterhim)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je samen met anderen een speciale coöperatie opstart (postcodes 8457).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!