Zonnepanelen Tjalleberd kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Tjalleberd? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en hebben een prima rendement. Dankzij zonnepanelen bij je huis wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Vanwege de dalende verkoopprijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door de zonnepanelen-vergelijker ontdek jij actuele adviezen over zonnepanelen kopen in Tjalleberd!

zonnepanelen installateur 8458
 • Lagere energierekening.
 • Groene investering.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8458
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Tjalleberd mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. In sommige gemeentes zijn er een geldpotje voor duurzame investeringen. Door te surfen naar www.heerenveen.nl check jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Heerenveen. Is dit voor jou onduidelijk? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Daarbij is er de keuze voor de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Heerenveen zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Tjalleberd
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Tjalleberd kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Deze groene leningen waardoor huishoudens heel voordelig een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Dan kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5375), dan is jouw winst al €1128,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Vind je dit ingewikkeld? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terugleveren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de reguliere stroomprijs. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dit aan de orde is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de extra teruggeleverde stroom. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en fluctueert tussen de €0,06 en €0,10

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Om en nabij 500.000 huizen zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Tjalleberd liggen tussen om en nabij de €4700 en €6300, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen draait uit op zo’n 3090 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en/of Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €695,25 (kosten mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Tjalleberd kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel ontdek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119606€3425 – €4200€390
2298011€5075 – €5775€525
3343014€5950 – €6050€775
4398017€6525 – €6600€920
5440019€7000 – €7250€980
6508023€7575 – €7850€1110

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Tjalleberd zie je of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Tjalleberd bedraagt 2630 kWh. Hiervoor heb je nodig ongeveer 10 panelen van 295 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 1850 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2850 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3950 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. De doorsnee mensen kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Eveneens bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Tjalleberd?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In algemene zin is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-tjalleberd

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Tjalleberd vergelijken? Via het onderstaande stappenplan kies jij zonder problemen een uitmuntende vakspecialist in je postcoderoos. Diverse specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op het tarief. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Beschrijf de opdracht

  Schets de karakteristieken van het huis. Het genre dak (schuin + plat) en de ligging van het huis zijn relevant. Selecteer tevens een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur verschaft dan namelijk relevant zonnepanelen advies in Tjalleberd.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om voorletter + achternaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan is het helder hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend zenden zij de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 4-5 dagen volgen er offertes van installatiebedrijven uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste prijzen, maar vraag ook om eventuele keurmerken (bijvoorbeeld ISO certificaat, Recyclage, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien allerlei mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan stadions die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf +/- €40,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Heerenveen.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via onder andere Greencrowd. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Wanneer het contract eindigd (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Tjalleberd op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Friesland
Een specifiek zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Belangrijk: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Is het een lokaal project (Heerenveen, Noord-Heerenveen, Hoornsterzwaag, Jubbega, Oranjewoud, Skarsterlân, Boarnsterhim)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook stroom-belastingen in mindering brengen op de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 8458).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!