Zonnepanelen Aldeboarn kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Aldeboarn? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en fiscaal aantrekkelijk. Door middel van zonnepanelen op je woning kan je zelf stroom opwekken. Wegens de steeds gunstigere prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en salderingsregeling (teruglevering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is dit iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? D.m.v. de zonnepanelen-vergelijker check je omvangrijke adviezen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Aldeboarn!

zonnepanelen installateur 8495
 • Lagere energierekening.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Los van de energieleverancier.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8495
Netnummer0566 (+31566)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Aldeboarn mei 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Verscheidene gemeentes werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door te surfen naar www.heerenveen.nl ontdek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Heerenveen. Is de informatie niet te vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ook is er ook een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Heerenveen zijn er een aantal opties.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Met behulp van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Aldeboarn
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Aldeboarn kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens verrassend voordelig een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Dan mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4775), dan is het belastingvoordeel al €1002,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de gehanteerde stroomprijs. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In die situatie verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en ligt tussen de €0,035 en €0,095

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Ongeveer 650.000 huishoudens hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Aldeboarn variëren tussen de €5300 en €6600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor pak ‘m beet 2970 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Engie en/of Powerpeers betaal je al snel €668,25 (tarief mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Aldeboarn bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel vind jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120907€3575 – €4400€380
2281013€5150 – €5675€550
3340015€6100 – €6100€800
4388017€6500 – €6700€940
5458020€6925 – €7225€1030
6499022€7650 – €7925€1050

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Door o.a. de zonnepanelencheck Aldeboarn vind je of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Aldeboarn bedraagt 2630 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 1825 kWh zijn dat er 8, voor 2925 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3850 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de investeerders verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evengoed zijn er dunne-film panelen. Dit soort panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Aldeboarn?

Voor het leggen van panelen op het huis is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-aldeboarn

Een zonnepanelen-installateur vinden

Direkt zonnepanelen bedrijven in Aldeboarn vergelijken? Met onze stappenplan zoek je snel en eenvoudig een uitstekende specialist in je postcodegebied. Sommige installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op het tarief. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een huurhuis of koopwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Detailleer zo concreet mogelijk het huis. Het soort woning (schuin of plat) en de ligging van het huis zijn van groot belang. Kies ook een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur levert jou dan ook professioneel zonnepanelen advies in Aldeboarn.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Daardoor weten we hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Na 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen die goed staan aangeschreven. Let niet alleen op de scherpste aanbieder, maar let ook op relevante keurmerken (bijv. RoHS certificaat, CE-keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen diverse bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan scholen die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf €25,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Heerenveen.
 • Je participeert in een zonnedeel via bijvoorbeeld Greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Aldeboarn op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Friesland
Een specifiek zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Let op: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft het een lokaal project (Heerenveen, Noord-Heerenveen, Hoornsterzwaag, Jubbega, Oranjewoud, Skarsterlân, Boarnsterhim)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting verrekenen met de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 8495).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!