Zonnepanelen Oudeschoot kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Oudeschoot? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en hebben een prima rendement. Geholpen door zonnepanelen bij je huis wek je zelf schone energie op. Dankzij de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en salderingsregeling (teruglevering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? D.m.v. onze vergelijker vind je accurate toelichtingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Oudeschoot!

zonnepanelen installateur 8451
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • BTW terugvragen.

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8451
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oudeschoot mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Bij het energieloket op www.heerenveen.nl ontdek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Heerenveen. Kan je hier niets over vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Tevens kan men kiezen voor de prima salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Heerenveen is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Met behulp van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Oudeschoot
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Oudeschoot zijn er leningen beschikbaar zoals de GreenLoans lening. Deze groene leningen waarmee consumenten met een interessante rente een duurzaamheidslening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Als dat het geval is kan je de BTW op aankoop en installatie indienen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5200), dan bedraagt dit al €1092. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit heet ook wel salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In die situatie biedt de energieleverancier een lager tarief voor dit “extra” deel. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en vinden we terug tussen de €0,055 en €0,095

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Circa 500.000 huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Oudeschoot liggen tussen de €5300 en €6700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in circa 3020 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en/of Powerpeers betaal je hiervoor wel €679,5 (onkosten mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Oudeschoot kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht bekijk je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118008€3500 – €4425€430
2296013€5125 – €5750€500
3346014€6025 – €6025€850
4389017€6350 – €6825€900
5457019€6925 – €7300€1030
6505022€7425 – €7825€1100

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Door o.a. de zonnepanelencheck Oudeschoot vind je of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oudeschoot is 2630 kWh. Dit kan je zelf opwekken met zo’n 11 pv-panelen van 325 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 1950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3875 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. De doorsnee woningbezitters kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Tevens vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Oudeschoot?

Voor de installatie van panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oudeschoot

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Oudeschoot vergelijken? Door het advies hieronder vergelijk jij in enkele stappen een erkende vakspecialist in je postcodegebied. Veel leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de verkoopprijs. Kijk goed naar keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Definieer het soort woning. De dak-categorie (plat & schuin) en de focus-richting van het huis zijn essentieel. Selecteer ook een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert geeft op die manier interessant zonnepanelen advies in Oudeschoot.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn achternaam, voornaam, tel. nr. en het emailadres. Zo is het helder hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Daarna versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar wees scherp op certificering (zoals TÜV keurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen diverse rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan verenigingen die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf €40,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Heerenveen.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via concepten als ZonnepanelenDelen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Wanneer het contract eindigd (10 tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Oudeschoot op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Belangrijk: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is het een regionaal project (Heerenveen, Noord-Heerenveen, Hoornsterzwaag, Jubbega, Oranjewoud, Skarsterlân, Boarnsterhim)? In dat geval kan jij ook de stroom-belasting afhalen van jouw energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 8451).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!