Zonnepanelen Katlijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Katlijk? Zonnepanelen zijn duurzaam en men kan er flink door besparen. Met behulp van innovatieve zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Gezien de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de interessante salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met behulp van deze website bekijk jij toepasbare tips m.b.t. zonnepanelen kopen in Katlijk!

zonnepanelen installateur 8455
 • Lagere maandlasten.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8455
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Katlijk mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de website www.heerenveen.nl bekijk je hoe het ervoor staat in de gemeente Heerenveen. Is de informatie niet te vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Daarbij noemen we de bruikbare salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Heerenveen zijn er een aantal opties.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Katlijk
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Katlijk zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens met een interessante rente een speciale lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5300), dan is het voordeel al €1113. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Hiervoor krijg je de reguliere stroomprijs. Het gaat dan om salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In dat geval zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit overschot. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Dit varieert per leverancier en zit vaak tussen de €0,05 en €0,08

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Plusminus 600.000 investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (mei 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Katlijk liggen tussen om en nabij de €5300 en €6200 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op pak ‘m beet 3060 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice of Oxxio betaal je daarvoor zo’n €688,5 (tarief mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Katlijk is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder lees jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119106€3425 – €4475€390
2285011€5125 – €5875€525
3332015€5950 – €6275€800
4382016€6550 – €6750€950
5432019€7100 – €7300€980
6486023€7425 – €8100€1110

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Katlijk lees jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Katlijk bedraagt 2630 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig zo’n 11 zonnepanelen van 300 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1875 kWh moet je rekenen op 7, voor 2950 kWh zijn dat er 12, en voor 3900 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de bewoners installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Katlijk?

Voor het leggen van PV-panelen op een woning is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-katlijk

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Katlijk vergelijken? Middels de adviezen van onze specialisten vergelijk je zonder problemen een uitmuntende specialist in jouw omgeving. Veel installateurs hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer de eigenschappen van de woning. Het soort woning (schuin + plat) en de ligging van de woning zijn cruciaal. Maak daarna een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Katlijk.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en e-mailadres. Vandaar komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een week volgen er offertes van deskundigen uit de regio. Pas op voor alleen het interessantste kostenplaatje, maar check ook voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen verscheidene rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere clubhuizen die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf zo’n €35,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Heerenveen.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als www.greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na het verstrijken van de periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Katlijk op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Goed om te weten: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Spreken we over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Heerenveen, Noord-Heerenveen, Hoornsterzwaag, Jubbega, Oranjewoud, Skarsterlân, Boarnsterhim)? Op dat moment kan je ook de belastingen op energie afhalen van jouw energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De eis is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie gaat vormen (postcodes 8455).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!