Zonnepanelen Luinjeberd kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Luinjeberd? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en hebben een prima rendement. Gebruikmakend van zonnepanelen bij je huis wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door o.a. de dalende inkoopprijs, de opties voor BTW teruggave, en salderingsregeling (teruglevering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Geholpen door de zonnepanelen-vergelijker ontdek je waardevolle tips m.b.t. zonnepanelen kopen in Luinjeberd!

zonnepanelen installateur 8459
 • Lagere energierekening.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8459
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Luinjeberd mei 2024

De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Via hun online portaal www.heerenveen.nl check jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Heerenveen. Geen resultaten? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Bovendien is er ook een handige salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Heerenveen zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Dankzij de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Luinjeberd
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Luinjeberd zijn er leningen beschikbaar zoals de GreenLoans lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wat dat betreft kan je de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5400), dan loopt dit al op tot €1134. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor deze elektriciteit ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dat het geval is biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Het gaat dan om de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en komt vaak uit tussen de €0,055 en €0,10

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 6 procent rente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Om en nabij 800.000 woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Luinjeberd liggen tussen de €5400 en €6900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa ongeveer 3100 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Essent en/of Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €697,5 (tarief mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Luinjeberd bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder check jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118107€3525 – €4325€410
2296012€5225 – €5800€550
3326014€6050 – €6250€750
4404016€6425 – €6700€920
5446019€7050 – €7150€1010
6495023€7475 – €8025€1040

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Luinjeberd zie je of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Luinjeberd is 2630 kWh. Hiervoor heb je nodig om en nabij 11 panelen van 315 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1825 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2925 kWh gaat het om 11, en voor 3850 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de woningbezitters bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Mede onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen zijn zeer flexibel. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Luinjeberd?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Doorgaans is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-luinjeberd

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Luinjeberd vergelijken? Met de adviezen van onze specialisten heb jij in een zeer korte periode een goede aanbieder in je postcoderoos. Tal van monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Detailleer expliciet het huis. Het type woning (schuin + plat) en de oriëntatie van de woning zijn essentieel. Selecteer ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman levert jou dan ook goedzonnepanelen advies in Luinjeberd.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om achternaam, voornaam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Zo komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Vervolgens zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  In een week volgt er een transparante offerte van experts uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op het interessantste kostenplaatje, maar check ook op certificaten en keurmerken (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen meerdere interessante collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere scholen die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, beginnend bij €30,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Heerenveen.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als Zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de looptijd (15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Luinjeberd op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar je kan er ook fors mee besparen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Disclaimer: het gaat alleen om de prijs van stroom, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om zonnestroom uit de buurt (Heerenveen, Noord-Heerenveen, Hoornsterzwaag, Jubbega, Oranjewoud, Skarsterlân, Boarnsterhim)? Op dat moment kan jij ook de energiebelasting aftrekken van je energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De eis is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 8459).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!