Zonnepanelen Nieuwehorne kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Nieuwehorne? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en financieel interessant. Met behulp van zonnepanelen op je woning wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door o.a. de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de saldering / teruglevering (vergoeding) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan het ook op mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? D.m.v. onze website lees je uitgebreide aanbevelingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Nieuwehorne!

zonnepanelen installateur 8414
 • Een lagere energierekening.
 • Goed voor het milieu.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8414
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nieuwehorne mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet meer. Wel bestaan er gemeentes met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via hun online portaal www.heerenveen.nl lees jij de spelregels in de gemeente Heerenveen. Onduidelijke informatie? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ten derde kan men kiezen voor de prima salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Heerenveen kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door middel van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Nieuwehorne
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Nieuwehorne zijn er leningen beschikbaar zoals de GreenLoans lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens erg goedkoop een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Op dat moment mag men de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Het BTW percentage is 21%. Neem je een complete set met 10 panelen (€4750), dan is het voordeel al €997,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terugleveren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit heet ook wel salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In dat geval zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde stroom. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en varieert tussen de €0,06 en €0,09

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al ruim 500.000 investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Nieuwehorne fluctueren tussen de €4100 en €6300, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op pakweg 2840 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Delta en/of Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €639 (tarief mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Nieuwehorne kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna ontdek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118308€3425 – €4300€440
2295012€5275 – €5700€550
3346014€6050 – €6275€775
4403016€6325 – €6750€880
5439019€6950 – €7175€1010
6515023€7575 – €8075€1080

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Nieuwehorne vind jij of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nieuwehorne bedraagt 2630 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 11 panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 5 panelen gewenst, voor 1950 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 3000 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 4000 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de woningbezitters bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Bovendien onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De kosten zijn lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Nieuwehorne?

Voor het plaatsen van PV-panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nieuwehorne

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Nieuwehorne vergelijken? Met het advies hieronder heb jij in korte tijd een deskundige vakspecialist in jouw streek. Een aantal adviseurs hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op de installatiekosten. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het een aangekochte woning of huur je? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk de aard van de woning. De dak-categorie (plat of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn relevant. Kies vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman geeft op die manier erkend zonnepanelen advies in Nieuwehorne.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Op basis daarvan komen we erachter hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Aansluitend ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na uiterlijk een week volgen er offertes van experts die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de laagste prijs, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn VDE keurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, Recyclage) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien allerlei duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gebouwendie hun dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf plusminus €15,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Heerenveen.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via portalen zoals www.zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Wanneer het contract eindigd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Nieuwehorne op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Toelichting: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het om stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Heerenveen, Noord-Heerenveen, Hoornsterzwaag, Jubbega, Oranjewoud, Skarsterlân, Boarnsterhim)? Op dat moment kan je ook de belastingen op energie afhalen van jouw energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie vormt (postcodes 8414).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!