Zonnepanelen De Knipe kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in De Knipe? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en winstgevend. Geholpen door de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelf energie op uit de zon. Als gevolg van dalende kosten, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de saldering / teruglevering (vergoeding) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? D.m.v. de zonnepanelen-vergelijker doorzoek jij samengestelde details met betrekking tot zonnepanelen kopen in De Knipe!

zonnepanelen installateur 8456
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8456
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen De Knipe mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Verscheidene gemeentes werken met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Op de energie pagina’s van www.heerenveen.nl ontdek je wat de regels zijn in de gemeente Heerenveen. Is de informatie niet te vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan men de BTW terugvragen over de factuur. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Tevens kan men kiezen voor de interessante salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Heerenveen zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Met de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in De Knipe
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In De Knipe kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten tegen een lage rente een groene lening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wat dat betreft kan jij de aankoop BTW terugvragen. We spreken over een 21% BTW-tarief. In het geval van 10 zonnepanelen (€5325), dan bedraagt dit al €1118,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Het gaat dan om salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dit aan de orde is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde stroom. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en ligt tussen de €0,035 en €0,10

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een 6 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Pakweg 750.000 huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in De Knipe liggen tussen de €5100 en €5800, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in pak ‘m beet 3070 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en/of Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €690,75 (prijs mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in De Knipe bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna ontdek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119407€3650 – €4250€400
2289011€5200 – €5875€675
3327014€6050 – €6250€775
4413017€6450 – €6625€930
5454020€6975 – €7200€960
6481022€7400 – €8025€1090

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Ook is een hellingshoek van 35 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck De Knipe check je of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in De Knipe bedraagt 2630 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pak ‘m beet 10 zonnepanelen van 315 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1975 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2850 kWh gaat het om 12, en voor 3900 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De gemiddelde woningbezitters installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Ook zijn er dunne-film panelen. Dit type panelen zijn zeer flexibel. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in De Knipe?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Vaak is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-de-knipe

Een zonnepanelen-installateur vinden

Erkende zonnepanelen bedrijven in De Knipe vergelijken? Met behulp van de adviezen van onze specialisten zoek je binnen enkele minuten een betrouwbare expert in jouw streek. Diverse specialisten beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de prijzen. Let ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf de aard van de woning. Het soort dak (plat of schuin) en de focus-richting van het dak zijn goede voorbeelden. Kies tevens een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in De Knipe.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft naam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Daaropvolgend ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een week krijg je persoonlijke offertes van installateurs die actief zijn in de regio. Er is meer dan alleen de beste aanschafprijs, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. VDE keurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien diverse prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere clubhuizen die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, beginnend bij €20,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Heerenveen.
 • Je neemt een “zonnedeel” via portalen zoals Duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in De Knipe op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Let op: dit is uitsluitend de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het om een lokaal zonne-energie project (Heerenveen, Noord-Heerenveen, Hoornsterzwaag, Jubbega, Oranjewoud, Skarsterlân, Boarnsterhim)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook stroom-belastingen afhalen van jouw energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 8456).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!