Zonnepanelen Schouwen-Duiveland kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Schouwen-Duiveland? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en hebben een prima rendement. Via een zonnepanelen-installatie is het mogelijk eigen energie te genereren. Gezien de dalende inkoopprijs, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Aan de hand van deze website doorzoek je toepasbare tips die helpen bij zonnepanelen kopen in Schouwen-Duiveland!

zonnepanelen installateur 4316
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4316
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Schouwen-Duiveland juli 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Middels de energie info op www.schouwen-duiveland.nl bekijk je wat er precies mogelijk is in de gemeente Schouwen-Duiveland. Kan je het niet vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Tevens mag je ook gebruik maken van de bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Schouwen-Duiveland zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Met de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Schouwen-Duiveland
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Schouwen-Duiveland kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren erg goedkoop een afbetalingsregeling kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval mag iedereen de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5800), dan bedraagt dit al €1218. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Daarvoor krijg jede stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Het gaat dan om salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Dan zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit staat bekend als terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en ligt tussen de €0,04 en €0,095

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Circa 700.000 woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Schouwen-Duiveland schommelen tussen de €4900 en €6900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op grofweg 2960 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Energiedirect en NLE betaal je hiervoor wel €666 (prijspeil juli 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Schouwen-Duiveland kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder doorzoek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119706€3500 – €4350€430
2275011€5000 – €5900€675
3357015€5950 – €6025€850
4380016€6500 – €6625€940
5441020€7050 – €7125€960
6486021€7700 – €7900€1110

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat sterk genoeg is. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Door o.a. de zonnepanelencheck Schouwen-Duiveland check je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Schouwen-Duiveland bedraagt 3020 kWh. Hiervoor heb je nodig om en nabij 12 panelen van 295 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 1900 kWh moet je uitgaan van 7, voor 3000 kWh gaan we uit van 11, en voor 3800 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de consumenten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Verder kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type panelen hebben een fraai uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Schouwen-Duiveland?

Voor de installatie van panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Dikwijls is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-schouwen-duiveland

Installateur zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Schouwen-Duiveland vergelijken? Gebruikmakend van het advies hieronder kies jij in korte tijd een professionele aanbieder in jouw omgeving. Tal van bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Let ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk zo specifiek mogelijk de woning. Het genre woning (schuin of plat) en de ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk professioneel zonnepanelen advies in Schouwen-Duiveland.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Zo is het helder hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap ontvangt u ook de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de beste aanschafprijs, maar houd ook rekening met certificaten en keurmerken (denk aan RoHS certificaat, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn allerlei mooie collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan bedrijven die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf plusminus €35,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Schouwen-Duiveland.
 • Je participeert in een zonnedeel via bijvoorbeeld www.duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Schouwen-Duiveland op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een specifiek zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het levert ook geld op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Concreet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is dit een project in je eigen buurt (Zierikzee, Brouwershaven, Zonnemaire, Dreischor, Noordgouwe, Bruinisse, Nieuwerkerk, Oosterland, Ouwerkerk, Scharendijke, Kerkwerve, Ellemeet, Haamstede, Renesse, Noordwelle, Serooskerke)? Wanneer het in die categorie valt mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat men met verschillende buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 4316).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente