Zonnepanelen Werkendam kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Werkendam? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en je kunt er geld mee verdienen. Geholpen door zonnepanelen op je woning kan je zelf stroom opwekken. Vanwege de steeds gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toepasbare salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Gebruikmakend van onze vergelijker vind jij waardevolle tips aangaande zonnepanelen kopen in Werkendam!

zonnepanelen installateur 4251
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Groene investering.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWerkendam
Postcode4251
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Werkendam juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Verscheidene gemeentes werken met een geldpotje voor duurzame investeringen. Via hun online portaal www.werkendam.nl ontdek je wat de regels zijn in de gemeente Werkendam. Kom je er niet uit? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Bovendien bestaat er een bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Werkendam is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Werkendam
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Werkendam zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten extra goedkoop een afbetalingsregeling kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wat dat betreft mag men de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5750), dan is het voordeel al €1207,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terugleveren aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Het gaat dan om de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en ligt tussen de €0,045 en €0,10

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Niet alleen gunstig voor het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Circa 700.000 consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Werkendam zitten vaak tussen de €4300 en €5900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen staat voor pak ‘m beet 2700 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect of NLE betaal je al snel €607,5 (vergoeding juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Werkendam bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna bekijk je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119708€3525 – €4350€380
2270012€5100 – €5650€650
3338015€5925 – €6125€775
4398018€6475 – €6700€930
5460019€7050 – €7175€960
6484023€7525 – €8025€1040

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Door de zonnepanelencheck Werkendam achterhaal jij de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Werkendam is 3260 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 10 panelen van 315 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 5 panelen passend, voor 1900 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3900 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de woningbezitters kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook vind je dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Werkendam?

Puur voor PV-panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-werkendam

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Werkendam vergelijken? Geholpen door de uitleg die hierna komt tref je zonder problemen een goede vakspecialist in jouw omgeving. Het merendeel van de monteurs beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer zo specifiek mogelijk de woning. Het soort huis (plat + schuin) en de oriëntatie van het dak zijn belangrijke onderdelen. Kies daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman geeft dan toepasbaar zonnepanelen advies in Werkendam.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Zo weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (zoals TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, VDE keurmerk) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan verscheidene rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan clubhuizen die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €15,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Werkendam.
 • Je participeert in een zonnedeel via concepten als Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (meestal 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Werkendam op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een specifiek zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar ook financieel is het interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Goed om te weten: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft dit een regionaal project (Werkendam, Sleeuwijk, Nieuwendijk, Hank, Dussen)? Dan kan je ook de belastingen op energie verrekenen met de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 4250, 4251).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente